Známe obchodné centrá Max prechádzajú pod zahraničnú spoločnosť

Skupina pre maloobchodné nehnuteľnosti a reality Supernova získala na Slovensku štyri obchodné centrá známe pod značkou Max. Každé z nich v mestách Trnava, Trenčín, Nitra a Poprad zahŕňa obchodné priestory s rozlohou približne 15 000 metrov štvorcových, čo predstavuje celkový objem viac ako 60 000 metrov štvorcových. Supernova, ktorá na Slovensku pôsobí od roku 2016 s predajňami OBI, o akvizícii informovala v tlačovej správe.

15.06.2022 12:21
MAX Trencin Foto:
MAX, Trenčín
debata

Obchodné centrá Max sú na trhu už viac ako desať rokov a ponúkajú širokú škálu obchodov, reštaurácií, priestory na podujatia a kiná. Hlavnými nájomcami sú Billa, New Yorker, Kik, Tedi, Sinsay a Decathlon, tiež medzinárodní partneri z ďalších nehnuteľností siete Supernova, ako aj kiná.

zväčšiť Markus Pinggera, generálny riaditeľ spoločnosti... Foto: Supernova
Markus-Pinggera Markus Pinggera, generálny riaditeľ spoločnosti Supernova

Supernova informovala, že vykoná vizuálnu a technickú revíziu projektov, vrátane osobitného zamerania na zelené témy. Všetky štyri centrá budú optimalizované a certifikované podľa štandardu ekologickej energetickej efektívnosti, ako sa zavádza aj vo všetkých ostatných centrách Supernova. Skupina sa zaviazala dosiahnuť uhlíkovú neutralitu do konca roku 2023, týka sa to aj nových akvizícií na Slovensku.

potraviny Čítajte viac Lidl, Kaufland, Tesco. Ktorý reťazec má najviac slovenských potravín? Zverejnili prieskum

Supernova je medzinárodná spoločnosť so sídlom v Grazi, ktorá sa zameriava na rozvoj a správu maloobchodných nehnuteľností v Rakúsku, Chorvátsku, Slovinsku, Rumunsku a na Slovensku. Jej súčasné portfólio zahŕňa 81 projektov v hrubej hodnote 1,85 miliardy eur. Počet návštevníkov jej objektov je 67 miliónov.

debata chyba
Viac na túto tému: #obchod #Slovensko #Max