Pulty s olejom sú prázdnejšie, problém majú spoločnosti dovážajúce olej z Ukrajiny

Pulty s olejom v obchodoch sú síce prázdnejšie, no problém majú tie firmy, ktoré dovážajú olej primárne z Ukrajiny. Pre portál nasvidiek.sk to uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Palma Martin Varga. Nedostatok oleja na Slovensku však podľa neho nehrozí.

12.06.2022 14:25
V Buzici otvorili továreň na lisovanie... Foto:
V Buzici otvorili továreň na lisovanie tekvicového oleja.
debata (4)

Informácie o nedostatku oleja v obchodoch podľa Vargu priniesli ľudia, ktorí nemajú úplný prehľad o tom, čo sa na Slovensku deje. „Situácia bola ovplyvnená viacerými skutočnosťami. Blížilo sa cenové zvýšenie a myslím si, že ľudia vnímali situáciu spojenú s olejom v Nemecku, tak sa začali predzásobovať. Na druhej strane si treba zadefinovať, čo znamená nedostatok. Dnes, keď vojdete do obchodu, nenájdete prázdne regály bez oleja," uviedol Varga.

V Buzici otvorili továreň na lisovanie tekvicového oleja Čítajte viac Cena oleja sa zvyšovať nebude, skôr sa stabilizuje, tvrdí šéf spoločnosti Palma

Na Slovensku je podľa šéfa spoločnosti Palma 50-percentná spotreba repkového oleja, nasleduje slnečnicový olej, fritovací olej, olivový olej a ďalšie druhy oleja. To, čo Slovensku chýba zo slnečnicového oleja, vieme podľa Vargu nahradiť repkovým olejom.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #olej #Ukrajina