Matovič sa zastáva MOLu a Gyimesiho: Sulík podviedol Hegera

Minister hospodárstva Richard Sulík podľa šéfa rezortu financií Igora Matoviča pri rokovaniach o šiestom balíku sankcií voči Rusku podviedol premiéra Eduarda Hegera. Obvinenie sa týka rokovaní o zákaze dovozu ropy z Ruska.

06.06.2022 17:41
Eduard Heger / Richard Sulík / Foto:
Vpravo premiér Eduard Heger a podpredseda vlády a minister hospodárstva Richard Sulík
debata (24)

„Premiér Eduard Heger bol bohužiaľ podvedený Richardom Sulíkom v tejto veci, a to je podstata problému. Podviedol Eda Hegera, podviedol Slovnaft, podviedol Slovensko a ľudia to zaplatia na pumpách," vyhlásil Matovič.

Eduard Heger Čítajte viac Na Gyimesiho reaguje aj Heger: Bez ropy nezostaneme, najprv sa mal rozprávať so Sulíkom, potom s médiami

Konanie šéfa koaličnej strany Sloboda a Solidarita označil za katastrofické zlyhanie a minister hospodárstva podľa neho aktuálne má čo vysvetľovať. Matovič totiž tvrdí, že Sulíkovým konaním Slovensku vznikla škoda približne 2 mld. eur a zároveň to ohrozilo kľúčovú investíciu MOLu v hodnote 1,5 mld. eur. „Keď jeden minister spôsobí škodu 4 mld. eur, je to určite na zváženie, aby odišiel," skonštatoval Matovič.

auto, benzín, ceny ropy, benzínka, čerpacia stanica, tankovanie Čítajte viac Veľké banky prepisujú plány. Ropa bude ešte drahšia, ako počítali

K cenám ropy a tiež víkendovej kritike od premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) za výroky o ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi (SaS) sa na sociálnej sieti vyjadril v pondelok ráno aj poslanec György Gyimesi (OĽaNO).

Minister hospodárstva podľa neho podviedol premiéra, podviedol Slovnaft a v konečnom dôsledku poškodil všetkých občanov Slovenskej republiky. „A nič na tom nezmenili ani víkendové diskusie, v ktorých nezaznel ani jeden jediný argument vyvracajúci moje tvrdenia, že týmto postojom spôsobil škodu zhruba 2,3 miliardy eur, ktorú pocítia občania na čerpacích staniciach v podobe ceny pohonných hmôt alebo v podobe ich nedostatku,“ dodal.

24 debata chyba
Viac na túto tému: #ropa #sankcie #Slovnaft #vojna na Ukrajine