Vláda vytvorila nový úrad. Bude riešiť reprodukčné správanie a manželstvo

Kým v roku 2011 pripadlo na 100 detí do 14 rokov necelých 83 seniorov, podľa analytikov v roku 2060 pripadne na rovnaký počet detí asi 220 seniorov. V priebehu nasledujúcich desaťročí sa tak počet seniorov vo veku 65 zvýši o viac ako milión osôb. To znamená, že v roku 2060 bude mať každý tretí obyvateľ Slovenska najmenej 65 rokov.

26.05.2022 13:15
Milan Krajniak Foto:
Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina).
debata (19)

Vláda sa tento trend rozhodla zvrátiť posilnením rodiny a pôrodnosti. Ministri na štvrtkovom rokovaní vlády schválili vytvorenie nového poradného ministerského orgánu. Jeho cieľom má byť riešenie demografickej krízy. Návrh na zriadenie rady na rokovanie vlády predložil minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak (Sme rodina), ktorý úrad zároveň povedie.

„Prijímanie opatrení zameraných na dopady reprodukčného správania nie je možné robiť na poslednú chvíľu,” zdôvodňuje ministerstvo práce založenie výboru.

SR vláda 77. schôdza rokovanie krajniak milan Čítajte viac Krajniak vyhral prvú bitku v reforme dôchodkov, ale vojnu ešte nie. SaS mu odkazuje, že chce ďalšie zmeny

Nový orgán má zasadať minimálne dvakrát ročne a pôsobiť v oblastiach, ktoré najviac ovplyvňujú rodinu a demografický vývoj. Ide najmä o hmotnú a nehmotnú podporu rodín a starostlivosti o deti, ale aj oblasti bývania, ochrany zdravia, vzdelávania, výskumu a inovácií, či práce. Taktiež bude vláde predkladať podnety na zvýšenie úrovne podpory a ochrany rodiny, rodinných hodnôt a manželstva.

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #vláda #rodina #Milan Krajniak