Prvá silná letná sezóna po Covide. Bratislavské letisko má veľké očakávania, prevádzkovať bude takmer 60 letov týždenne

Bratislavské letisko sa po covidovom období pripravuje na prvú silnú letnú sezónu. Ako ďalej na štvrtkovej tlačovej besede informoval generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika Dušan Keketi, postupne narastá žiadostivosť cestujúcich, ako aj počty leteckých liniek. Zároveň však dodal, že sú stále iba na 60 percentách z čísiel z roku 2019.

26.05.2022 12:07
dovolenka, rodina, more, prázdniny Foto:
Ilustračné foto.
debata

„Očakávania sú, my plánuje tento rok niekde okolo jedného milióna pasažierov, v roku 2019 to bolo 2,3 milióna. Naše predikcie každým mesiacom stúpajú viac a viac. Ochota ľudí cestovať sa stále zvyšuje. Samozrejme to súvisí aj s tým, že klesajú reštrikcie pri cestovaní. Ľudia stále viac a viac chytajú chuť do lietania," priblížil aktuálny stav Keketi.

Zároveň zdôraznil, že aktuálne sa mení charakter letiska a kým doteraz bolo zamerané na pracovné cesty a najobľúbenejšími destináciami boli Londýn, Dublin, Miláno a Kodaň, v lete tvoria základ lety do turistických destinácií. „Letný letový plán sa výrazne zmení smerom na turistické destinácie. Robíme všetko preto, aby sem boli dostatočne pripravení," zhrnul.

60 letov týždenne

Letný letový poriadok dopravcu Ryanair pre Bratislavu zahŕňa spolu 21 pravidelných liniek vrátane piatich nových letných spojení do destinácií ako Sofia, Kodaň, Lanzarote, Trapani a Záhreb. Dopravca predstavil svoj letný letový poriadok vo štvrtok na Letisku M. R. Štefánika v Bratislave.

Dopravca bude počas tohto leta na letisku v Bratislave prevádzkovať takmer 60 letov týždenne. Cestujúci si môžu vybrať z ponuky letov do európskych destinácií, akými sú Londýn, Miláno či Brusel, ale aj do dovolenkových letovísk, medzi ktoré patrí Alghero na Sardínii, Burgas v Bulharsku či Korfu.

Ryanair zároveň umiestnil na svoju základňu v Bratislave dve bázované lietadlá. Dopravca podotkol, že tým poskytuje 60 pracovných miest priamo v letectve a viac ako 700 súvisiacich pracovných miest na letiskách v zahraničí aj na letisku v Bratislave.

„Ako európsky a aj slovenský najväčší dopravca Ryanair s radosťou predstavuje svoj letný letový poriadok pre Bratislavu, ktorý ponúka takmer 60 letov prostredníctvom svojich 21 leteckých spojení, vrátane nových liniek do Kodane, na Lanzarote, do Sofie, Trapani a Záhrebu,“ skonštatovala obchodná a marketingová manažérka Ryanairu pre strednú Európu a Balkán Olga Pawlonka.

Predseda predstavenstva a generálny riaditeľ bratislavského letiska Dušan Keketi poznamenal, že dopravca je pre Letisko M. R. Štefánika dlhodobý a stabilný partner. „Veríme, že cestujúci privítajú možnosti nových leteckých spojení z bratislavského letiska a zarezervujú si lety z Bratislavy napríklad do Záhrebu, na Korfu, na Kanárske ostrovy, ale aj do dovolenkových letovísk v Bulharsku, na Cypre či na Malorke, aby si tak mohli dopriať letnú dovolenku s priamym odletom z Bratislavy po dlhom období pandémie koronavírusu a obmedzení letov a cestovania,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #dovolenka #Slovensko #letisko