Vláda navrhla parlamentu schváliť protiinflačnú pomoc v skrátenom konaní. O návrhoch budú rokovať zajtra

Poslanci Národnej rady (NR) SR budú o troch návrhoch na skrátené legislatívne konanie hlasovať spoločne po ich prerokovaní. Pokiaľ ich stihnú prebrať do 19.00 h, bude sa hlasovať ešte večer. Ak nie, tak rokovanie bude pokračovať aj po 19.00 h, pričom rozhodnúť o návrhoch by mali v piatok (20. 5.) o 9.00 h. Dohodlo sa na tom poslanecké grémium, v pléne o tom informoval podpredseda NR SR Gábor Grendel (OĽANO).

19.05.2022 17:43
vláda Foto: ,
Rokovania vlády SR 18. mája 2022 v Bratislave.
debata (1)

Vláda navrhla parlamentu schváliť v skrátenom legislatívnom konaní protiinflačnú pomoc, zdanenie mimoriadnych príjmov z ropy aj podporu starostlivosti o deti a odídencov s postihnutím. Plénum má zatiaľ diskutovať o tom, či o nich bude rokovať zrýchlene.

Richard Sulík Čítajte viac Veľkolepé nápady majú trhliny. Matovič zabudol na chudobných a nevie hospodáriť, odkazuje SaS

Vo štvrtok začali poslanci preberať návrh na zrýchlený režim k protiinflačnej pomoci. Ide o návrh zákona o financovaní voľného času dieťaťa z dielne Ministerstva financií (MF) SR. Na základe návrhu by mali dostať na voľnočasové aktivity deti od piatich do 18 rokov každý mesiac 50 eur. Suma daňového bonusu by sa mala zároveň zvýšiť. Od júla tohto roka by sa mal tiež zvýšiť prídavok na dieťa na 30 eur a od januára 2023 na 50 eur mesačne.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vláda #Slovensko #protiinflačná pomoc