Kremský chce od Sulíka odpovede, či prežijeme bez ruského plynu

Slovensku chýba akčný dlhodobý energetický plán, ako sa zbaviť závislosti od dovozu ruských energií. Po rokovaní parlamentného hospodárskeho výboru o tom informoval jeho predseda Peter Kremský.

28.04.2022 15:12
Peter Kremský Foto: ,
Peter Kremský
debata (44)

„Takýto plán zatiaľ nemáme. Budeme žiadať, aby sa takéto niečo vypracovalo. Akčný dlhodobý strategický plán, ktorý by hovoril, ako sa zbaviť závislosti od dodávok ruských energonosičov, by mal stanoviť jasné kroky štátu,“ povedal Kremský.

Podľa šéfa hospodárskeho výboru, by mali byť v akčnom pláne jasné definované projekty, ktoré bude štát podporovať. Napríklad pri využívaní geotermálnej energie. „Mali by tam byť jasné termíny. Ministerstvo hospodárstva nás má informovať o príprave takéhoto akčného plánu,“ konštatoval Kremský.

Gazprom aréna Čítajte viac Energetické spoločnosti rokujú s Gazpromom o platbách za ruský plyn

Slovensko má v prípade zastavenia dodávok energií z Ruska pripravený krízový plán. O ňom už v utajovanom režime rokoval aj kabinet. Členovia hospodárskeho výboru však nemali možnosť do neho nahliadnuť. „Krízový plán je neverejný, nedostali sme sa k nemu. Budeme sa snažiť do neho nahliadnuť,“ uzavrel Kremský.

44 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Kremsky #krízový plán