Slováci počas Veľkej noci cestovali za hranice, lákalo ich Taliansko

Počas veľkonočných sviatkov minulý víkend vycestovalo do zahraničia o 56 % viac Slovákov ako v roku 2019. Vyplýva to z dát travel-tech spoločnosti Kiwi.com, podľa ktorých slovenskí cestovatelia najčastejšie mierili do Talianska.

23.04.2022 17:48
leto, more, pláž, rodina, dovolenka Foto:
Ilustračné foto.
debata

„Slováci počas Veľkej noci najčastejšie cestovali do Talianska. Krajina sa počas kresťanských sviatkov stáva tradičným cieľom (nielen) veriacich, ktorí mieria do Vatikánu. Nasledujú Veľká Británia, Česko, Francúzsko a Grécko. Podobná situácia bola vlani, keď sa medzi obľúbené destinácie prebojovali tiež Španielsko a Portugalsko,“ priblížila Eliška Řezníček Dočkalová, riaditeľka zákazníckej skúsenosti v Kiwi.com.

Medzi najfrekventova­nejšie lety podľa spoločnosti patrili Bratislava – Londýn, Viedeň – Barcelona, Viedeň – Palma de Mallorca, Viedeň – Miláno a Košice – Praha. Poukázala tiež na to, že ceny leteniek do vybraných európskych destinácií sú stále pod dlhodobým priemerom. V porovnaní s rovnakým obdobím roku 2019, teda obdobím pred vypuknutím pandémie, boli letenky zo Slovenska v priemere o 20 % lacnejšie.

Plyn Čítajte viac Taliani už vedia, ako dajú zbohom Rusku. Za jeden a pol roka skoncujú s plynom z Moskvy

Slováci podľa dát spoločnosti strávili v zahraničí v priemere tri dni. Tento trend sa v priebehu rokov výrazne nezmenil. Čo sa však oproti pandemickému obdobiu z globálneho pohľadu zmenilo, je čas medzi rezerváciou letenky a skutočným odletom. Tento čas sa aktuálne pohybuje v rozmedzí od troch týždňov do dvoch mesiacov, pričom počas pandémie to bolo často len niekoľko dní.

Zároveň podľa analýzy spoločnosti celkovo prišlo na Slovensko počas Veľkej noci dvakrát viac zahraničných cestovateľov ako v roku 2019.

debata chyba
Viac na túto tému: #zahraničie #cestovanie #dovolenky #turizmus