Tesne pred ohlásením pomoci sa ozval Sulík: Poslal tvrdý odkaz Hegerovi a kolegom

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) podporuje rýchlu a adresnú kompenzáciu pre zraniteľné skupiny obyvateľstva, ktorá by bola vo výške 133 miliónov eur a môže sa vykryť z očakávaných rozpočtových nadpríjmov. Liberáli však odmietajú zvyšovanie daní, ktoré je pre nich červenou čiarou. Strana SaS to uviedla v tlačovej správe.

21.04.2022 09:42
sulík Foto: ,
Minister hospodárstva Richard Sulík
debata (47)

Dnes o 11-tej hodine pritom vystúpia viacerí členovia koalície, aby ukázali pomoc adresovanú ľuďom pre obrovské zvyšovanie cien.

Eduard Heger Čítajte viac Po dlhých týždňoch padla dohoda. Koalícia sa zhodla na pomoci pre ľudí, vyriešila aj financovanie

„Namiesto efektívneho míňania verejných zdrojov ideme cestou zvyšovania daní, s čím nemôžeme v žiadnom prípade súhlasiť. Zvyšovanie daní nie je liekom na súčasnú inflačnú krízu. Slovensko je krajina s najvyšším rastom daňovo-odvodového zaťaženia v posledných 10 rokov z krajín EÚ, preto treba byť veľmi opatrný pri ich ďalšom zvyšovaní," uviedol predseda Výboru NR SR pre financie a rozpočet Marián Viskupič. Ako zdôraznil, nie všetky rodiny s deťmi nutne potrebujú kompenzáciu. „Keďže máme limitované množstvo financií v dispozícii, zmysel dáva pomáhať len ohrozeným skupinám. Súhlasili sme s pomocou vo výške 133 miliónov eur, ktorú predstavil minister Krajniak a ktorá by bola krytá z očakávaných nadpríjmov," tvrdí Viskupič.

dom, nehnutelnosti, rodina, reality Čítajte viac Rekordná mobilizácia. Slovákov ženie strach zo zdražovania hypoték. Takúto lavínu zmien nik nečakal, tvrdí expert

Všetky dodatočné dane i výdavky, ktoré sa idú zaviesť, sú podľa strany SaS trvalého charakteru a budú kontinuálne zaťažovať ekonomiku a štátny rozpočet. „Programové vyhlásenie vlády hovorí o tom, že vytvoríme predpoklady na zastavenie rastu daňovo-odvodového zaťaženia. Tieto opatrenia však znamenajú ich ďalší rast a preto návrh považujeme za neudržateľný aj pre budúcoročný rozpočet,“ povedal Viskupič.

Správu aktualizujeme…

47 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #SASKA