Anketa reťazcov: Vykupujú špekulanti potraviny vo veľkom a chystajú sa limitovať predaje?

Veľké obchodné reťazce lákajú v tomto predsviatočnom období svojich zákazníkov na zlacnené tovary. Do akcií dávajú najmä potraviny, ako sú olej, maslo alebo múka. Nájdu sa však špekulanti, ktorí tieto možnosti nakúpenia lacnejšie zneužívajú a vykupujú celé kartóny produktov. Sú obchody pripravené na takýchto zákazníkov a budú mať dosť tovaru? Denník Pravda oslovil potravinové reťazce ako sú Lidl, Kaufland, Coop jednota a Tesco.

14.04.2022 16:27
polsko014 Foto:
Ilustračná fotka
debata (3)

Najväčších reťazcov sme sa pýtali, či sa stretávajú so špekulantmi, ktorí v znížených cenách vykupujú veľké množstvá tovarov. Či sú pripravené limitovať niektoré druhy potravín a či majú pred Veľkou nocou dostatok zásob.

Katarína Pšenáková, riaditeľka komunikácie Tesca na Slovensku

Máme skvelú spoluprácu s našimi dodávateľmi a veríme v náš dodávateľský reťazec a našu schopnosť poskytovať zákazníkom dostupnosť produktov, ktoré potrebujú. V obchodoch Tesco momentálne neobmedzujeme kusový predaj akýchkoľvek potravín.

Tomáš Bezák, vedúci úseku komunikácie Lidl

Odber pri našom stálom sortimente nijakým spôsobom neobmedzujeme. Pri niektorých vybraných potravinách, ktoré predávame v krátkodobej akčnej ponuke a teda za mimoriadne výhodné ceny, sme sa rozhodli nastaviť obmedzenie na odber v obvyklom spotrebiteľskom množstve. Nakoľko Lidl je maloobchodným predajcom potravín, našim cieľom je umožniť nákup týchto produktov čo najväčšiemu počtu našich zákazníkov. Zásobovanie potravinami nie je ohrozené, naše sklady sú dobre zásobené a neočakávame výpadky. Tovaru máme dostatok a aktuálnej situácii prispôsobujeme aj objednávky.

babka, vnučka, pečenie Čítajte viac Veľkonočný nákup poriadne prevetrá peňaženky. O koľko zdraželi jednotlivé potraviny? (+ tabuľka)

Zuzana Peiger Ačjaková, hovorkyňa COOP Jednoty Slovensko

COOP Jednota prevádzkuje približne 2 100 predajní, zvýšený dopyt po istých druhoch potravín evidujeme najmä na východnom Slovensku, vo väčšine predajní je ale situácia stabilná. Zásobovanie prebieha plynule, spotrebitelia nemusia mať obavy, potravín je dostatok. K limitovaniu predaja výrobkov sme nepristúpili.

Samuel Machajdík, hovorca Kaufland

Vďaka šírke nášho sortimentu a dostatočným skladovým zásobám v našom logistickom centre je dostupnosť tovaru zabezpečená. Zároveň je však u nás aj mimo aktuálnej situácie dlhodobo možný predaj výrobkov len v obvyklom množstve pre jednu domácnosť. V prípade zistenia vykupovania tovaru špekulatívnymi subjektmi a kvôli zabezpečeniu dostupnosti tovaru pre všetkých zákazníkov však možnosť stanoviť maximálny objem pre jedného zákazníka v budúcnosti nevylučujeme.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #nákup #zľavy #špekulanti