Chorvátsko uvoľňuje podmienky pre vstup do krajiny

S účinnosťou od soboty 9. apríla uvoľňuje Chorvátsko pre osoby prichádzajúce z krajín EÚ, podmienky a obmedzenia pre vstup do krajiny vyhlásené v súvislosti s pandémiou Covid-19.

08.04.2022 12:50
chorvátsko Krk Foto:
Prístav v meste Krk.
debata (1)

Podľa oznámenia Štábu civilnej ochrany Chorvátskej republiky, s prihliadnutím na aktuálne trendy a epidemiologickú situáciu, sa od 9. apríla 2022 od osôb prichádzajúcich z krajín Európskej únie nebudú, pre vstup do republiky, vyžadovať digitálne certifikáty EÚ COVID alebo certifikáty preukazujúce očkovanie, negatívne výsledky testu PCR/BAT alebo prekonanie choroby COVID-19. Povinnosť nosiť rúška na verejných miestach bude zrušená. Povinnosť predložiť certifikát COVID naďalej platí pre cestujúcich vstupujúcich do Chorvátskej republiky z tretích krajín, vrátane občanov EÚ.

Naďalej nebude povinné nosiť rúška na verejných priestranstvách (povinnosť nosiť rúška naďalej platí na ve-rejných miestach, kde sa vykonáva zdravotná a sociálna starostlivosť). Uvoľňujú sa aj ďalšie obmedzenia, ako napríklad otváracia doba stravovacích zariadení, barov a klubov, ktorá bude odteraz neobmedzená.

Senj Chorvátsko Čítajte viac Chorvátsko je stále populárne. V auguste tam dovolenkovalo vyše 100-tisíc Slovákov

V nadväznosti na vyššie uvedené, pre cestujúcich z krajín EÚ už nebude nutné vypĺňať formulár „Enter Cro-atia“.

„Od samého začiatku pandémie COVID-19, venuje Chorvátsko veľkú pozornosť bezpečnosti našich hostí a ob-čanov a bude to tak aj v budúcnosti. Zrušením povinnosti predkladať COVID certifikáty pri vstupe do Chorvát-ska pre občanov Európskej únie, je našim hosťom ďalej uľahčený proces cestovania. Vítame všetkých hostí a prajeme príjemný pobyt v Chorvátsku,“ uviedla ministerka cestovného ruchu a športu Nikolina Brnjac.

„Chorvátsko patrí na Slovensku medzi najobľúbenejšie zahraničné destinácie. Zrušenie povinnosti preukazo-vať sa Covid pasom alebo inými dokladmi o bezinfekčnosti a možnosť cestovať iba s občianskym preukazom alebo pasom významne zjednoduší cesty slovenských turistov do Chorvátska a prispeje k rastu cestovného ruchu a návratu k predcovidovým trendom“, dodáva Dubravko Miholić, riaditeľ zastúpenia Chorvátskeho tu-ristického združenia pre Českú republiku a Slovensko.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cestovanie #Chorvátsko