Na Slovensku skončil ďalší alternatívny dodávateľ plynu

Alternatívny dodávateľ plynu, martinská spoločnosť A.En. Slovensko, stratil spôsobilosť na dodávanie plynu a jeho 751 odberných miest prevzal od stredy ako dodávateľ poslednej inštancie Slovenský plynárenský priemysel (SPP). Informoval o tom hovorca SPP - distribúcia Milan Vanga.

06.04.2022 10:27
rusko plyn Gas LNG Foto: ,
Ilustračná fotka
debata (1)

SPP bude dodávateľom plynu pre zákazníkov A.En. najviac tri mesiace. „Lehota troch mesiacov poskytuje dotknutým odberateľom dostatok času na uzatvorenie zmluvy o dodávke zemného plynu s dodávateľom podľa ich slobodného výberu. V prípade, že odberateľ v stanovenej lehote neuzatvorí zmluvu o dodávke so žiadnym dodávateľom, dodávka plynu do jeho odberného miesta bude ukončená,“ spresnil Vanga.

SPP – distribúcia upozornila, že dotknutí odberatelia plynu sú povinní uhradiť cenu za dodávku plynu spoločnosti Slovenský plynárenský priemysel, a. s., ako dodávateľovi poslednej inštancie.

Richard Sulík Čítajte viac Putin zastaví plyn do leta, tvrdí analytik Hirman. Ako je Slovensko pripravené? Tankery sú na ceste, tvrdí SPP

A.En. je ďalšou spoločnosťou, ktorá nezvládla tlak aktuálne vysokých nákupných cien plynu a musela trh opustiť. Koncom januára ukončili dodávky plynu spoločnosti Greenlogy a Twinlogy a ešte vlani sa stiahol z trhu aj najväčší alternatívny dodávateľ energií, spoločnosť Slovakia Energy.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #plyn #dodávateľ