Mikloš sa obul do Sulíka, je Putinov užitočný idiot. Volali mi známi, či je pravda, čo povedal

Koaliční partneri spolu a mnohí ďalší kritizujú postoj a slová ministra hospodárstva Richarda Sulíka k plateniu za dodávky ruského plynu rubľami. Ozval sa premiér Heger, ministerka Remišová, či poslanec OĽaNO Andrej Stančík.

04.04.2022 09:45
Ivan Mikloš Foto:
Ivan Mikloš
debata (450)

Minister v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 pripustil, že Slovensko pre zabezpečenie dodávok plynu je ochotné pristúpiť na požiadavku ruskej strany. „My kupujeme niekde okolo 80, 85 percent plynu z Ruska, tak to ja v žiadnom prípade tu nebudem teraz robiť kroky, ktoré tieto dodávky ohrozia, a preto my budeme platiť v rubľoch,“ povedal Sulík.

Richard Sulík Čítajte viac Sulík o ruskom plyne: Keď je tu podmienka platiť v rubľoch, tak plaťme

Exminister Ivan Mikloš taktiež nesúhlasí si Sulíkom. „Ochotou platiť za plyn rubľami sa podkladá Putinovi a naskakuje na jeho hru v situácii, keď ostatní partneri v EÚ takúto Putinovu hru jasne a jednoznačne odmietli. Jednota EÚ je tu pritom zásadná a jednou z Putinových priorít je túto jednotu rozbiť, v čom mu Sulík účinne pomáha,“ uviedol Mikloš v pondelok ráno na svojom statuse na Facebooku.

Týmto sa stáva Putinovým užitočným idiotom, myslí si Mikloš. „Ocenili to v Kremli a s rozhorčením prijali na Ukrajine práve v čase, keď je celý svet zdesený zo zverského vyčíňania Putinových vojsk na Ukrajine, tentokrát v Buči, Irpine a Hostomeli. Volali a písali mi viacerí moji ukrajinskí priatelia, ktorí boli z tejto správy zdesení a pýtali sa ma, či je toto oficiálny postoj slovenskej vlády. Uistil som ich, že nie, že je to „len“ pozícia jedného permanentne dezorientovaného ministra,“ napísal Mikloš.

Ivan Mikloš Čítajte viac Exminister financií Mikloš: Putin zničí Rusko, keď zostane na čele, mieru sa nedočkáme

Dodal, že Sulík je opäť mimo. „Rád by som pritom zdôraznil, že nielen geopoliticky, politicky a ľudsky. On je vo svojej „plynovej“ argumentácii mimo aj ekonomicky,“ zakončil status niekdajší minister financií.

Na slová ministra hospodárstva reagoval aj samotný predseda vlády Eduard Heger. Podľa neho Slovensko bude pri nákupe plynu z Ruska postupovať jednotne s členskými štátmi EÚ, k nemu sa pridala aj strana Za ľudí.

Veronika Remišová Čítajte viac Heger a Remišová reagujú na Sulíka. Platby v rubľoch nebudú, budú v eurách

Poslanec Národnej rady SR OĽaNO Andrej Stančík sa ohradil voči slovám Richarda Sulíka o ochote platiť za ruský plyn v rubľoch. „Bola to veľká chyba, obzvlášť deň, kedy sa svet dozvedel o ďalších masakroch ukrajinských civilistov. Slová Richarda Sulíka si okamžite všimli ruské média, ktoré ich šíria ako proruskú propagandu,“ vyjadril sa Stančík.

Richard Sulík podvečer napísal status, kde zmiernil svoje vyjadrenia.

© Autorské práva vyhradené

450 debata chyba
Viac na túto tému: #EÚ #plyn #Mikloš #rubeľ