Ministerstvo dopravy podporí autobusových prepravcov, vyhlásilo malú a veľkú schému pomoci

Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) podporí prevádzkovateľov medzinárodnej pravidelnej autobusovej dopravy a prevádzkovateľov príležitostnej dopravy. K dispozícii majú malú a veľkú schému štátnej pomoci.

03.03.2022 10:56
Doležal Foto: ,
Na snímke minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal (nominant Sme rodina).
debata

Maximálna výška príspevku pri malej schéme de minimis je súhrnne do 200 tisíc eur na subjekt, oprávnené obdobie je od 1. septembra do 31. decembra 2021. Informoval o tom vo štvrtok riaditeľ odboru komunikácie rezortu dopravy Ivan Rudolf v tlačovej správe.

Prevádzkovatelia medzinárodnej pravidelnej autobusovej dopravy aj príležitostnej dopravy majú nárok na pomoc, ak im tržby v porovnaní s referenčným obdobím klesli o viac ako 30 %. O príspevok môžu požiadať do 31. marca 2022.

reštaurácie, gastro, terasa, Čítajte viac Pomôcť cestovnému ruchu bude možné aj budúci rok. Prezidentka podpísala novelu

„Veľká schéma pomoci je novinkou, ktorá je určená najmä pre tých podnikateľov, ktorí doteraz nemohli čerpať pomoc. Hlavne teda pre veľké firmy nespĺňajúce podmienky zákona o podpore malých a stredných podnikov. Maximálna výška pomoci je 1 milión eur,“ povedal minister dopravy Andrej Doležal (nom. Sme rodina).

Základným kritériom pri veľkej schéme pomoci je takisto pokles tržieb o viac ako 30 %, avšak tento pokles tržieb musí byť potvrdený audítorom. Žiadosť budú musieť podnikatelia zadať na portáli slovensko.sk a výkazy tržieb predložiť elektronicky ministerstvu. Oprávnené obdobie je pri tejto schéme od začiatku koronakrízy, teda od 1. apríla 2020. Žiadosti sa môžu podávať do 15. apríla 2022.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #príspevok #minister dopravy #andrej doležal #de minimis