Slovenskí hotelieri pomáhajú utečencom z Ukrajiny. Ponúkajú im jedlo, ubytovanie i pomoc s prepravou

Slovenskí hotelieri združení v Asociácii hotelov a reštaurácií Slovenska (AHRS) sa pridali k iniciatíve Kto pomôže Ukrajine? a utečencom ponúkajú pomoc vo forme ubytovania, prepravy či teplého jedla. TASR o tom informovali z AHRS.

27.02.2022 10:39
Hranica Vyšné Nemecké Foto: ,
Pomoc a občerstvenie pre utečencov priamo na hraničnom priechode
debata

"Veľkí slovenskí hotelieri, ale aj majitelia malých rodinných penziónov prejavujú v týchto chvíľach obrovskú vlnu solidarity prichádzajúcim ukrajinským obyvateľom a chcú im pomôcť v maximálnej možnej miere. Aby bola naša pomoc čo možno najrýchlejšia a najefektívnejšia, spojili sme sa s organizátormi iniciatívy Kto pomôže Ukrajine? a sme pripravení poskytnúť im plnú súčinnosť,“ uviedol prezident AHRS Marek Harbuľák.

plyn, plynovod, plynárne Čítajte viac Slovensko môže nahradiť časť ruského zemného plynu biometánom

Asociácia zároveň vyzýva aj ostatných hotelierov či majiteľov gastroprevádzok, aby sa k pomoci pridali. Aktuálne sa pracuje na zozname hotelov, penziónov, apartmánov, ale i gastroprevádzok, ktoré poskytli súčinnosť, a preverujú sa možné formy pomoci, ako aj ubytovacie kapacity jednotlivých zariadení. "V tejto súvislosti sme zriadili špeciálnu kontaktnú e-mailovú adresu a zoznam priebežne dopĺňame a rozširujeme,“ podotkol prezident.

Majitelia hotelov, penziónov či gastroprevádzok, ktorí chcú poskytnúť ubytovanie, stravu či inú formu pomoci, môžu AHRS kontaktovať prostredníctvom mailu pomahame@ahrs.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #hotelieri #AHRS