Tunel Sitina na 54 hodín uzavrú. Šoféri, pripravte sa na obmedzenia

V bratislavskom diaľničnom tuneli Sitina vymenia centrálny riadiaci systém (CRS). Vyžiada si to jeho úplnú uzáveru na 54 hodín, a to od piatka (25. 2.) od 22.00 do pondelka (28. 2.) do 4.00 h. Upozorňuje na to Národná diaľničná spoločnosť (NDS) s tým, že osobné autá i nákladná doprava budú presmerované na obchádzkové trasy.

20.02.2022 11:41
Sitina Foto:
Tunel Sitina v Bratislave
debata

Hlavná obchádzková trasa pre tranzitnú nákladnú aj osobnú dopravu bude viesť cez Mlynskú dolinu, Patrónku a Lamačskú cestu. „Navrhli sme aj alternatívnu obchádzku pre osobné autá cez Botanickú, Karloveskú a Harmincovu. Túto trasu odporúčame Bratislavčanom, predovšetkým obyvateľom Dúbravky, Lamača a Devínskej Novej Vsi,“ informovala hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková.

Možná obchádzka pre osobnú dopravu v smere z Malaciek (Česka) do Bratislavy môže viesť aj cez výjazd Lamač, Bory Mall a následne pokračovaním po ceste 505, Agátovej, Saratovskej, Karloveskej, Botanickej s následným napojením na diaľnicu D2 Most Lanfranconi.

SR BSK doprava zmena regionálny dopravca Arriva BAX Čítajte viac Koniec autobusov zdarma. Od marca si za cestovanie priplatíte

Podstatou CRS je riadenie všetkých technologických zariadení, ako aj kontrola nad nimi. Súčasný systém je inštalovaný a prevádzkovaný od otvorenia tunela v roku 2007 a bol podľa diaľničiarov pravidelne servisovaný a upgradovaný.

„Dôležitá je však modernizácia a cieľom výmeny je aj implementácia nových technických predpisov. Nový CRS bude otvoreným systémom s možnosťou ľubovoľného rozširovania, bez potreby generálnej výmeny v budúcnosti,“ spresnila Žgravčáková. Výmena systému bude stáť 596.045 eur bez DPH.

debata chyba
Viac na túto tému: #opravy #obmedzenia #tunel Sitina