Kamionisti pokračujú v proteste. Zablokovali prvý diaľničný priechod, v pláne majú aj ďalšie

Osobné motorové vozidlá priebežne púšťajú dopravní policajti. Polícia vyzvala vodičov smerujúcich na Slovensko, aby použili alternatívnu trasu.

16.02.2022 09:42
Protest dopravcov zlaté piesky Foto:
Protest dopravcov Zlaté piesky
debata

Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) pokračuje tretí deň v proteste proti nárastu cien pohonných hmôt a podmienkam v cestnej doprave. Po odchode z hlavného mesta nákladné vozidlá v utorok večer zablokovali diaľničný hraničný priechod s Českou republikou pri Kútoch v smere na Slovensko. Osobné motorové vozidlá priebežne púšťajú dopravní policajti. Polícia vyzvala vodičov smerujúcich na Slovensko, aby použili alternatívnu trasu a spomínaný diaľničný hraničný priechod nevyužívali pre jeho blokovanie nákladnými vozidlami.

VIDEO: Iniciatíva poľnohospodárov protestuje na Dargove.
Video

Predseda UNAS Stanislav Skala pre agentúru SITA povedal, že blokovanie hraničných priechodov chcú postupne zvyšovať, ak príslušné ministerstvá podľa neho nepristúpia na rokovanie o ich hlavných požiadavkách. Ako uviedol, pripravujú blokovanie, napríklad aj hraničného priechodu do Poľska v Trstenej, ale aj priechodov v Komárne, či v Slovenských Ďarmotách. Skala očakáva, že začnú s nimi rokovať, inak začnú rozširovať blokovanie hraničných priechodov. „Už nemáme iné východisko, teraz sú na ťahu oni,“ dodal.

Protest autodopravcov v Bratislave Čítajte viac Kamionisti protestovali. Spravili kolónu, pokračovať chcú blokovaním hraníc

UNAS v stredu informoval, že poľnohospodári a lesníci pokračujú v blokovaní horského priechodu Dargov na východe Slovenska. Autodopravcovia chcú okrem hraničného priechodu pri Kútoch v stredu blokovať aj priechody v Trstenej, Slovenských Ďarmotách, Šahách a Medveďove. „V príprave sú Drietoma, Milhosť. Záchranné zložky a osobná doprava blokované nebudú,“ uviedol UNAS na sociálnej sieti.

debata chyba
Viac na túto tému: #hranice #protest #kamióny #UNAS #nákladná doprava #PHM