Najdrahšie svine lámu ministerské väzy. Vyčistí OĽaNO korupčný augiášov chliev?

Dotačná kauza Najdrahšie svine, v ktorej sa na sklonku minulého roka rozdeľovali pre niektorých farmárov tučné podpory a pre iných len symbolické, čaká na rozuzlenie.

25.01.2022 18:49
Samuel Vlčan Foto:
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Samuel Vlčan
debata (86)

Viac svetla do nej vrhla e-mailová komunikácia vysokých úradníkov ministerstva pôdohospodárstva, ktorú niekto z ministerstva rozposlal na správne adresy. Záznam o komunikácii v utorok popoludní zverejnil poslanec Hlasu Róbert Puci.

Ak je komunikácia verným opisom toho, čo sa malo odohrať na konci novembra, potom ministrovi Vlčanovi naozaj tečie do topánok. V jednej z e-mailových správ jeden z generálnych riaditeľov o. i. píše:,,…Keďže všetci vieme, o aký druh pomoci ide, neodporúčam tlačovú konferenciu, ale maximálne tlačovú správu.“

Ďalší e-mail uvádza: "Pán minister súhlasí, tak ako je to pripravené, a bude to bez medializácie.“

Samuel Vlčan Čítajte viac Kauza strieda kauzu u ministra Vlčana. Prichádza s nápadom na nižšiu DPH, vysvetľoval dotácie na drahé svine

Nezaradený poslanec Hlasu Róbert Puci usudzuje, že minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan osobne odobril systém a vzorec rozdelenia dvojmiliónovej dotácie, ktorá mala slúžiť na zníženie rizík z rýchlo postupujúceho afrického moru ošípaných, ktorý berie útokom farmy bez rozdielu veľkosti. Mor v priebehu minulého roka zlikvidoval okrem drobných fariem dva najväčšie chovy prasiat a za obeť mu padlo zhruba 50-tisíc ošípaných vrátane januárovej likvidácie farmy v Brutoch v okrese Nové Zámky.

© Autorské práva vyhradené

86 debata chyba
Viac na túto tému: #pôdohospodárstvo #Hlas #Samuel Vlčan