Pokračovanie článku: Sulík sankcie odmieta a tvrdí, že Rusi Krym nevrátia

Čo si myslia Remišová, Fico a Pellegrini

Veronika Remišová, vicepremiérka a predsedníčka strany Za ľudí, pripomenula, že o sankciách proti Rusku rozhodol za Slovensko v roku 2014 vtedajší predseda vlády Robert Fico, spoločne s ostatnými šéfmi štátov a vlád krajín EÚ pre anexiu časti územia Ukrajiny a pre zostrelenie civilného lietadla. „Ide o veľmi obmedzené sankcie zamerané na obchod so zbraňami a technológiami na ťažbu ropy a niektoré finančné operácie. Samozrejme, strana Za ľudí podporuje čo najskoršie zrušenie sankcií, ale nevyhnutným predpokladom sú konkrétne kroky Ruskej federácie zaručujúce nezávislosť, bezpečnosť a územnú celistvosť Ukrajiny,“ uviedla Remišová pre Pravdu.

Richard Sulík Čítajte viac Testovanie zamestnancov podľa Sulíka zostane raz týždenne, nie dvakrát

Robert Fico, predseda Smeru, poznamenal, že táto strana vo všeobecnosti neuznáva sankčnú politiku. „Sankcie totiž nemenia režimy krajín, ani politikov, ale ubližujú ľuďom a krajinám. Pokiaľ ide konkrétne o Ruskú federáciu, zdá sa, že sankcie, ktoré Rusku ubližujú, vedú len k tomu, že sa stáva sebestačnejšie, a to najmä v oblastiach, v ktorých bolo dovtedy odkázané na dovoz zo zahraničia," reagoval Fico pre Pravdu.

Peter Pellegrini, líder Hlasu, doslova povedal, že sa v plnej nahote ukázalo, že sankcie proti Rusku nepriniesli vôbec nič. „Nezlepšili sa naše vzťahy na politickej úrovni, zhoršili sa naše ekonomické vzťahy. A myslím si, že sankcie v mnohých oblastiach povzbudili Ruskú federáciu, pretože bola odkázaná realizovať si viaceré veci vo vlastnej réžii. Sankcie sa ukázali byť bezzubé, úplne jalové,“ povedal Pellegrini pre Pravdu.

© Autorské práva vyhradené

233 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Richard Sulík #Ivan Korčok #podpora pre protiruské hospodárske sankcie