Do toho prichádzajú nové pravidlá od 19. januára. Tie gastrobiznis hodnotí zväčša pozitívne. "Súčasné opatrenia sú nastavené na prichádzajúcu vlnu omikron a teda zhoršiť by sa už nemali. K plošnému zatváraniu by už nemalo dochádzať,“ tvrdí Iveta Bieliková z Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska. Väčšina prevádzok si zvyká na pomalé otváranie a príchod hostí. Denníkom Pravda oslovené podniky tvrdia, že stále je ťažké predpovedať budúcnosť a neistota je veľká.
Smiem vstúpiť? Reštauráciám vadí chaos, menia ponuky a nevedia, čo majú nakupovať
Napriek tomu, že gastroprevádzky otvorili prevádzky svojim zákazníkom, majú naďalej veľké problémy. Situácia je vážna a stále sa nevie, ako sa bude ďalej pokračovať. Hrozba ďalšieho zatvárania je otázkou, na ktorú odpoveď nevedia ani kompetentní. Všetko závisí len od pandémie, ktorú výrazne ovplyvní aj nový variant omikron.
Foto: SITA: Branislav Bibel
© Autorské práva vyhradené