Minister Doležal odhalil podrobnosti incidentu košického vlaku bez rušňovodiča. Čo sa stalo a kto je zodpovedný?

Vlak z Košíc bez rušňovodiča sa po 25 km zastavil až v Maďarsku.

13.01.2022 13:30
Andrej Doležal Foto: ,
Minister dopravy Andrej Doležal.
debata (10)

Minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) v diskusii s divákmi na sociálnej sieti Facebook odhalil, prečo došlo k incidentu s vlakom, ktorý sa bez rušňovodiča dostal až do Maďarska.

„Odbrzdený vlak nie je sranda,“ povedal minister dopravy s tým, že to bude vyšetrovať dopravný úrad. Podľa ministra situácia nastala, keď súkromná spoločnosť riešila špedičnú činnosť.

prvy nakladny vlak z Ciny, nakladna doprava, Čítajte viac Neriadená strela. Vlak z Košíc bez rušňovodiča sa po 25 km zastavil až v Maďarsku

„Rušňovodič špedičnej spoločnosti z nedbalosti nezabezpečil vlak proti posunu,“ spresnil Doležal. Vzhľadom na sklon trate sa vlak dal do pohybu a prešiel až do Maďarska. Podľa ministra išlo o rušňovodiča súkromnej špedičnej firmy a nie zamestnanec ZSSK.

V pondelok večer došlo k dopravnému incidentu, ktorý nemal obdobu. Súprava nákladného vlaku s rušňom, ktorá sa uvoľnila na železničnej stanici Košice-Barca, prešla na maďarské územie a zastavila sa zhruba po 25 kilometroch medzi stanicami Hidasnémeti a Zsujta.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #vlak #Doležal