Slovenská pošta predáva prázdne budovy a pozemky. Detaily zverejnili na svojom webe

Medzi ponúkanými nehnuteľnosťami sú aj objekty, ktoré z pohľadu spoločnosti nebudú v strednodobom horizonte nevyhnutné na zabezpečenie prevádzkových potrieb.

03.01.2022 14:29
Pošta Foto: ,
Slovenská pošta
debata (4)

Slovenská pošta, a. s., predáva neupotrebiteľný nehnuteľný majetok. Ide o prázdne objekty, ktoré dlhodobo nepoužíva na svoju činnosť, resp. nepotrebné pozemky. Ako v pondelok informovala hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková, medzi ponúkanými nehnuteľnosťami sú aj také objekty, ktoré z pohľadu spoločnosti nebudú v strednodobom horizonte nevyhnutné na zabezpečenie prevádzkových potrieb. „Všetky ponuky s podrobnou špecifikáciou a pokynmi pre uchádzačov sú zverejnené na internetovej stránke Slovenskej pošty,“ uviedla hovorkyňa s tým, že pri predaji je možná obhliadka jednotlivých nehnuteľností.

Pošta Čítajte viac Pošta ide zdražovať, ľudí sa to vraj dotkne minimálne, tvrdí Doležal

Na predaj je podľa informácií na portáli Slovenske pošty aj administratívno-prevádzková budova Pofis s pozemkami v hlavnom meste za minimálnu ponukovú celkovú kúpnu cenu 1,84 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Stavba bola odovzdaná do užívania v roku 1997. Lehota na predkladanie ponúk v tomto prípade je 4. februára, ich otváranie je plánované 10. februára. Slovenská pošta môže použiť na určenie úspešného uchádzača elektronickú aukciu.

V ponuke na predaj sú aj nehnuteľnosti pošty v ďalších jedenástich mestách a obciach na Slovensku v celkovej minimálnej hodnote viac ako milión eur s DPH. Odpredaj stavby a pozemku priamo pod stavbou bude pre kupujúceho – neplatiteľa DPH fakturovaný ako oslobodený od DPH, pre kupujúceho – platiteľa DPH bude daňová povinnosť prenesená na kupujúceho v zmysle zákona o DPH.

Detaily zverejnili na svojom webe

4 debata chyba
Viac na túto tému: #predaj #Slovensko #nehnuteľnosti #Slovenská pošta #majetok