Vláda zasadla aj medzi sviatkami. Rozhodla o testovaní zamestnancov

Na pracoviskách budú môcť byť naďalej len zamestnanci, ktorí sú zaočkovaní, prekonali COVID–19 alebo sú otestovaní. Platnosť tohto opatrenia sa predlžuje zatiaľ do 31. januára 2022. Rozhodol o tom na štvrtkovom online rokovaní vládny kabinet.

30.12.2021 14:08
Ag. test / Korona / Testovanie / Foto:
Ilustračná fotka
debata (30)

Ako ďalej informoval tlačový odbor Ministerstva hospodárstva (MH) SR, prípadné ďalšie predĺženie bude závisieť od vývoja pandemickej situácie na Slovensku. Štát bude náklady na antigénový test kompenzovať po novom štyrmi eurami na zamestnanca, ďalšie euro pôjde na náklady spojené s testovaním. Kompletné znenie manuálu je aj naďalej zverejnené na www.mhsr.sk/manual.

MH SR podčiarklo, že tak ako doteraz, zamestnávatelia sú povinní zabezpečiť dostatočný počet antigénových samotestov, ako aj vhodný priestor na testovanie. Výsledky testov nesmú byť staršie ako sedem dní, môže ísť aj o výsledok antigénového samotestu z nosa pod dohľadom autorizovanej osoby, tak ako určuje manuál. Rovnako môže ísť o testy z mobilných odberových miest, a to antigénové, LAMP a PCR testy.

mama, dieťa, šetrenie, finančná gramotnosť, prasiatko, sporenie Čítajte viac Na Slovensku sa zruší maximálna výška náhradného výživného

Náklady na antigénový samotest budú podľa MH SR po novom kompenzované zo strany štátu sumou štyri eurá na každého otestovaného zamestnanca. Náklady spojené s testovaním budú rovnako ako doteraz kompenzované v sume jedného eura na každého otestovaného zamestnanca jedenkrát týždenne.

Rezort hospodárstva dodal, že o finančnú náhradu žiada zamestnávateľ MH SR v mesiaci február 2022 za všetky vykonané samotestovania jednorazovo. Doplňujúce otázky je možné zaslať na e-mailovú adresu: testovaniefiriem@mhsr.sk.

30 debata chyba
Viac na túto tému: #firmy #Slovensko #testovanie #zamestnanci #zamestnávatelia #samotest