Pokračovanie článku: Matovič na stoličke financmajstra a vízia daňovej revolúcie. Ako vyzeral rok 2021 v našej ekonomike?

Júl

Ako bude fungovať očkovacia lotéria a bonus. Štart bude v auguste, losovanie bude v RTVS, aké sumy môžu ľudia vyhrať?

Byť zdravý je výhra. Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) v stredu predstavil slogan a prvé detaily očkovacej lotérie a sprostredkova­teľského bonusu.

Čítajte viac TU.

August

Hypotéky prelomili ďalší rekord, sú čoraz lacnejšie. Za rovnaký plat je dostupná oveľa väčšia pôžička

Stále lacnejšie a lacnejšie. Hypotéky majú za sebou ďalší rekord. Ukazujú to posledné čísla Národnej banky Slovenska (NBS). Za jún sa totiž nové úvery na bývanie dávali priemerne za 0,89 percenta.

Čítajte viac TU.

September

Malá africká krajina ženie ceny hliníka do nevídaných výšok. Ľudia pocítia dosahy, aké produkty najviac zdražejú?

Cena hliníka sa vyšplhala na 13-ročné maximum. Tento významný a ťažko nahraditeľný kov bol drahší len v krízovom roku 2008.

Čítajte viac TU.

Október

Za chyby Slovakia Energy platia zákazníci. Valia sa na nich trojnásobné faktúry

„Staňte sa zákazníkom Slovakia Energy v niekoľkých rýchlych krokoch a odoberajte od nás lacnejšie elektrinu a plyn až o 15 percent.“ Na túto ponuku dodnes na sociálnych sieťach láka nových zákazníkov najväčší alternatívny dodávateľ na slovenskom trhu. Ten 13 rokov zásoboval plynom a elektrinou vyše 307-tisíc domácností. Ako je však zvykom pri všetkých lukratívnych ponukách, aj táto mala háčik. Supervýhodné ceny platili len po dobu platnosti zmlúv.

Čítajte viac TU.

November

Veľká daňovo-odvodová revolúcia podľa Igora Matoviča

Minister financií Igor Matovič (OĽANO) postupne predstavil viaceré časti pripravovanej daňovo-odvodovej reformy. Išlo o zmeny v podpore rodín, zdaňovaní práce, firiem aj samostatne zárobkovo činných osôb (SZČO).

Čítajte viac TU.

December

Poslanci schválili zákon roka. Rozpočet má tri priority, kde pôjde o stovky miliónov viac?

Bez kľúčových reforiem a s vyšším deficitom. Tak by sa dal charakterizovať poslancami schválený rozpočet na budúci rok. Podmienka ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) totiž bola schváliť tri kľúčové reformy – zákon o dlhovej brzde, výdavkové limity a dôchodkovú reformu.

Čítajte viac TU.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #rozpočet #reformy #2021 #udalosti