Ako sa vyhnúť pasci stredného príjmu a prečo je Sulík proti povinnému očkovaniu? (top rozhovory z ekonomiky v roku 2021)

Denník Pravda pripravil sériu najčítanejších rozhovorov, ktoré sa uskutočnili v roku 2021.

27.12.2021 16:22
Richard Sulík Foto: ,
Minister hospodárstva Richard Sulík.
debata (2)

Sulík: S Matovičom mám pracovné vzťahy, Kollár by si mal prečítať programové vyhlásenie vlády

Reformná jeseň sa vydarila čiastočne, vyhlásil minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Niektoré reformy však nepodporilo hnutie Sme rodina. Boris Kollár by si mal prečítať programové vyhlásenie vlády, hovorí v rozhovore pre Pravdu.

Celý rozhovor nájdete tu:

Viceguvernér NBS Ódor: Nesmieme stáť na mieste, inak uviazneme v pasci stredného príjmu

Slovensko má vytvorený svoj plán obnovy, ktorý nám môže otvoriť dvere k európskym peniazom na modernizáciu krajiny. Teraz príde tá dôležitejšia časť, a to implementácia plánu do reality. Ak nebudú reformy, nebudú ani peniaze z plánu obnovy. Viceguvernér Národnej banky Slovenska Ľudovít Ódor tvrdí, že Slovensku chýba ťah na bránu pri implementácii. Treba menej rozprávať o tom, ako sa to nedá, tvrdí v rozhovore pre denník Pravda.

Celý rozhovor nájdete tu:

Šéf daniarov: Spolupráca s Matovičom? Perfektná, chápe úlohy Finančnej správy

Podrobnosti o daňových reformách, boji proti podvodom, únikom pri dani z pridanej hodnoty (DPH) a e-faktúre prezradil denníku Pravda prezident Finančnej správy Jiří Žežulka.

Celý rozhovor nájdete tu:

tlačivo, daňové, priznanie, odvody, faktúra, účtovníctvo Čítajte viac Testovanie e-faktúry od januára? Rezort financií ju chce spustiť na etapy

Behaviorálny ekonóm o očkovaní: Čelíme najväčšiemu problému so správaním ľudí

Ku očkovacej stratégii pristupujeme zle, tvrdí v rozhovore pre denník Pravda behaviorálny ekonóm Matej Šucha. „Fundamentálna chyba je tá, že tí, čo robia rozhodnutia, tak nevedia, ako funguje ľudské správanie,“ vysvetľuje.

Celý rozhovor nájdete tu:

gastrosektor, reštaurácie, cestovný ruch Čítajte viac Očkovanie a certifikáty pomohli cestovnému ruchu pri zotavovaní sa z pandémie

Majiteľka cestovnej kancelárie: Spadlo nám 99 percent zájazdov a tržieb. Ľudia majú záujem o dovolenku pri mori

O dovolenkovej sezóne 2021 sa denník Pravda rozprával s majiteľkou bratislavskej cestovnej kancelárie Saffari Katarínou Kotrbancovou.

Celý rozhovor nájdete tu:

Zástupca veľkých reťazcov o zdražovaní potravín: Štát by mal slovenským výrobcom pomáhať, neporovnávajme naše zisky

Diskusiu o porovnávaní ziskov odmietame, navyše to odkláňa pozornosť od kľúčového problému, a to je nízka konkurencieschop­nosť slovenských potravinárov, hovorí pre Pravdu Martin Krajčovič, predseda Slovenskej aliancie moderného obchodu, ktorá združuje najväčšie slovenské obchodné reťazce.

Celý rozhovor nájdete tu:

Riaditeľ Sociálnej poisťovne: Nedostatok peňazí na dôchodky by vyriešil nemecký model

Menej papierovačiek, redukcia osobného kontaktu na pobočkách a rýchlejšia agenda. Denník Pravda sa s novým generálnym riaditeľom Sociálnej poisťovne Jurajom Káčerom rozprával o digitalizácii, dôchodkoch, ale aj o fungovaní štátnej inštitúcie s najväčším rozpočtom.

Celý rozhovor nájdete tu:

Schmögnerová: Matovič premrháva volebné žetóny. SaS i Sme rodina valcuje OĽaNO

Schmögnerová: Matovič premrháva volebné žetóny. SaS i Sme rodina valcuje OĽaNO.

Celý rozhovor nájdete tu:

Šéf COOP Jednota: Doba rúšok zmenila obchod s potravinami

Obchod s potravinami, nápojmi a hygienickými potrebami musí fungovať bez ohľadu na to, či sa spoločnosť nachádza v normálnom alebo núdzovom režime. Pandémia koronavírusu zmenila obchodníkov, spotrebiteľov i obsah nákupného košíka. O tom, čo sa dostáva do popredia a čo, naopak, ustupuje, hovoríme s Jánom Bilinským, generálnym riaditeľom COOP Jednota Slovensko, najväčším domácim predajcom potravín.

Celý rozhovor nájdete tu:

Šéfuje poľnohospodárskemu družstvu v Bratislave: Vinohrady rozožiera rakovina chamtivosti

Bratislava bola po stáročia mestom vína. Zo stoviek hektárov zostalo pár desiatok. Výrečne to ilustruje príbeh PD Vinohrady, kde ešte pred 30 rokmi obrábali vinice na 280 hektároch. Teraz sa ich plocha scvrkla na 33 hektárov. Aká je vinohradnícka budúcnosť Bratislavy? Ján Drobný, predseda poľnohospodárskeho družstva Bratislava-Vinohrady sa obáva, že aj posledné rodiace vinice pohltí výstavba.

Celý článok nájdete tu:

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ekonomika #rozhovor #Richard Sulík #2021