Pomôže ľuďom na vidieku plán obnovy? Proti reforme národných parkov sa ozývajú aj kritici

Naša krajina musí prejsť na zelenú ekonomiku. Musíme vypúšťať menej emisií do ovzdušia a začať myslieť viac ekologicky. Zhodli sa na tom minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO) s vedúcim zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Ladislavom Mikom. K prechodu k čistejšej ekonomike nám majú pomôcť peniaze z plánu obnovy.

13.12.2021 18:44
Ján Budaj, OĽaNO Foto: , ,
Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO)
debata (1)

Keď sa hovorí o klimatickej zmene, najčastejšie sa tým myslí znižovanie emisií. Zmeny počasia, povodne, veľké suchá, ale aj tornáda, ktoré sa pred časom objavilo na južnej Morave. To všetko sú dosahy meniacej sa klímy.

Slovensko patrilo medzi prvé krajiny, ktoré dokázali svoj plán obnovy pripraviť. Zároveň bol schválený medzi prvými členskými štátmi v Európskej únii. V jeho návrhu má byť krajina o 30 percent viac „zelená“. Ak všetko pôjde podľa harmonogramu, Slovensko môže tento cieľ aj presiahnuť. Na Slovensko zatiaľ dorazilo z plánu obnovy 820-miliónov, čo je 13 percent z celkového balíka. Pritom každé tretie euro z neho je určené na riešenie klimatických problémov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #reforma #Ján Budaj #plán obnovy