Autobusová doprava v Bratislave funguje stále s veľkými obmedzeniami. Počet vypravených spojov priebežne vzrástol

Prímestská autobusová doprava v Bratislavskom samosprávnom kraji funguje stále s výrazne obmedzeným rozsahom, a to napriek priebežnému zvyšovaniu reálne uskutočnených spojov a začiatku platnosti nových cestovných poriadkov od 12. decembra.

12.12.2021 14:58
SR BSK doprava zmena regionálny dopravca Arriva... Foto:
Na snímke autobus spoločnosti Arriva, ktorá nahrádila autobusového dopravcu Slovak Lines v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK).
debata (5)

„Vybrané linky v regionálnej autobusovej doprave jazdia v obmedzenom režime. Situácia sa postupne zlepšuje, aktuálna vypravenosť spojov sa pohybuje na úrovni okolo 75 % oproti normálnemu stavu,“ informoval Integrovaný dopravný systém v Bratislavskom kraji (IDS BK), ktorý prevádzkuje Bratislavská integrovaná doprava, a. s.

Cestujúci by preto mali naďalej sledovať portál nového regionálneho dopravcu Arriva, ktorý autobusovú dopravu v bratislavskom regióne zabezpečuje od 15. novembra. Pre problémy s vypravovaním spojov z dôvodu nedostatku vodičov od začiatku svojho pôsobenia na cestách kraja cestovné poriadky denne aktualizuje informácie o vypravovaných spojoch.

MHD / Mestská hromadná doprava / Čítajte viac Prímestská autobusová doprava v Bratislave je stále v obmedzenom rozsahu. Dôvodom sú chýbajúci vodiči

Najväčšie zmeny v rámci bratislavského regiónu sú v cestovných poriadkoch pre okolie Malaciek. „Pre pripravovanú rozsiahlu modernizáciu železničnej trate, ktorá sa dotkne najmä cestujúcich medzi Bratislavou a Malackami, sa menia grafikony vlakovej dopravy. Na zásadné zmeny grafikonov regionálnych vlakov ZSSK nadväzujú výrazné úpravy cestovných poriadkov regionálnych autobusov dopravcu Arriva Mobility Solutions, obsluhujúce oblasť Malacky,“ uviedol IDS BK.

V okolí Pezinka sú podľa uvedeného zdroja malé časové posuny pre zlepšenie nadväzností s vlakmi, spoje sú lepšie rozvrhnuté a pribudli večerné spoje v úseku Modra – Bratislava. Na linke v úseku Pezinok – Šenkvice – Vištuk pridali poobedný spoj pre školákov. V okolí Senca a Šamorína ide o menšie časové posuny pre zlepšenie nadväzností s vlakmi a na spojoch zabezpečujúcich dochádzku žiakov do a zo škôl.

Od 12. decembra sú premenované viaceré zastávky regionálnej autobusovej dopravy. „Ku zmenám názvov prichádza z dôvodu zrozumiteľnejšej a jednoznačnejšej identifikácie v súčinnosti so zriaďovateľmi zastávok, ktorými sú mestá a obce v regióne. Tie vedia najlepšie posúdiť vhodnosť názvov vzhľadom na znalosť miestnych pomerov,“ dodal IDS BK.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #autobusová doprava