Budúci týždeň bude 2000 domácností bez elektriny. Ktoré tri okresy to postihne?

V niektorých obciach okresov Ilava, Tvrdošín a Dolný Kubín budú na budúci týždeň rozsiahlejšie odstávky elektrickej energie. Informoval o tom hovorca Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslav Gejdoš

12.12.2021 13:10
počasie zima elektrina výpadky Foto: ,
Ilustračná fotka
debata (8)

„Odstávky pocíti približne 2000 domácností v okresoch Ilava, Tvrdošín a Dolný Kubín. Dôvodom je plánovaná rekonštrukcia vedenia vysokého napätia, pripájanie novej trafostanice a montáž špeciálneho ovládacieho prvku distribučnej sústavy,“ uviedol Gejdoš.

V Tvrdošíne sa v utorok 14. decembra od 7.00 do 18.30 h dotkne odstávka ulíc Krásna Hôrka, Vojtaššákova, Breziny, Farská, Hviezdoslavova, Janka Matušku, M. R. Štefánika, Múčna, Staničná a Železničná. Odstávka zasiahne približne 550 odberných miest. Prerušenie dodávky na úrovni vysokého napätia je nevyhnutné na pripojenie novej trafostanice.

V okrese Dolný Kubín čaká odstávka elektriny v stredu 15. decembra obce Pribiš, Pucov, Pokrývač, Osádka a Malatiná od 8.00 do 16.30 h. Dôvodom obmedzenia bude rekonštrukcia vzdušného vedenia vysokého napätia medzi Pokrývačom a Osádkou, ktorá prispeje k zvýšeniu kvality a bezpečnosti distribúcie elektriny pre odberateľov v tejto lokalite.

elektrina, ceny, energie, elektrický prúd Čítajte viac Elektrina na trhoch dosahuje nové rekordy. Od začiatku roka zdražela 3-násobne

V obciach Košeca a Košecké Podhradie v Ilavskom okrese prebehne plánovaná odstávka elektriny v piatok 17. decembra od 7.30 do 18.30 h. Približne 650 domácností zostane bez elektrického prúdu počas montáže diaľkovo ovládaného úsekového vypínača na vedenie vysokého napätia.

„Vo všetkých prípadoch sú odstávky elektriny nevyhnutné pre charakter plánovaných prác a najmä bezpečnosť. Ak to okolnosti dovolia, pracovníci Stredoslovenskej distribučnej ukončia jednotlivé odstávky v kratšom čase,“ uzavrel Gejdoš.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #elektrina #okres #výpadok