Lyžiarske strediská otvárajú zimnú sezónu. Návštevníkov lákajú aj zľavy

Tento víkend čakajú slovenské hory najrušnejšie dni od konca minulej sezóny. Od soboty 11. decembra totiž môžu byť otvorené lyžiarske strediská, vleky aj lanovky. Ak si však chcete zašportovať, musíte splniť základnú podmienku - pri kúpe skipasu v pokladnici sa preukázať Covid passom prostredníctvom mobilnej aplikácie alebo dokladom o prekonaní ochorenia COVID-19. Až potom vás do areálu vpustia.

10.12.2021 16:11
počasie zasnežovanie Hodruša Hámre hotel... Foto:
Ilustračné foto
debata

Prevádzkovatelia stredísk hlásia, že otvárajú všetky zjazdovky, ktoré stihli pripraviť. Ďalšie sa k nim pridajú do Vianoc.

Dobrú správu pre lyžiarov aj strediská ohlásil premiér Eduard Heger v utorok na sociálnej sieti. Niektoré areály pre Pravdu dokonca potvrdili, že boli pripravené na začatie prevádzky aj skôr. Napríklad stredisko Vrátna v Malej Fatre otvorilo pre návštevníkov už v piatok. „V prevádzke bol zatiaľ detský park a detský vlek, počas víkendu sa k nemu pridáva aj kabínková lanovka. Občerstvenie je možné zakúpiť cez výdajné okienko v bufete,“ približuje Veronika Šupolová, marketingová manažérka Vrátnej.

Švajčiarsko, koronavírus, lyžovačka Čítajte viac Štartujeme sezónu, odkazujú strediská. Kde si zalyžujete a na aké akcie lákajú?

Pripravené na otvorenie novej sezóny je aj stredisko Winter Park Martinky. Zjazdovku aj sedačkovú lanovku Floch otvára v sobotu od 8.30. „S pribúdajúcim snehom spustíme postupne celé stredisko. K skipasom ponúkame viacero zliav vrátane regionálnej, zaviedli sme aj voucher z parkovného. Návštevníkov strediska ale prosíme o dodržiavanie opatrení a rešpektovanie pokynov našich pracovníkov, aby sme si sezónu užili,“ hovorí manažér strediska Peter Hudec.

Navštíviť môžete od soboty aj Tatry. „Otvárame lyžiarske strediská v Jasnej a vo Vysokých Tatrách na Štrbskom Plese pri dodržaní všetkých nastavených opatrení,“ hovorí Marián Galajda, hovorca prevádzkovateľa horských stredísk a turistických služieb TMR.

Otváranie mešká aj kvôli počasiu

Nájdu sa však aj strediská, ktoré rozhodnutie otvoriť na poslednú chvíľu do soboty spracovať nestihli. „Sme pripravení otvoriť naše stredisko Orava Snow za dodržania stanovených obmedzení. Momentálne ale ešte zasnežujeme. Stredisko tak otvoríme najneskôr 25. 12.,“ spresňuje Róbert Škripko, konateľ KORA Slovakia.

debata chyba
Viac na túto tému: #cestovný ruch #šport #lyžovanie #lyžiarske strediská #opatrenia