Wolt ruší províziu za osobný odber a rozdá zľavy v hodnote 33 tisíc eur. Chce pomôcť zmietanému gastrosektoru

Donášková služba vníma súčasnú zložitú situáciu reštaurácií, ktoré boli nútené počas pandémie opäť zatvoriť svoje prevádzky.

02.12.2021 15:16
Wolt Foto:
debata (1)

Gastrosektor prežíva v dôsledku pandemických opatrení a zavretých prevádzok ťažké časy. Jediný spôsob, ako môžu v súčasnosti prežiť, je okienkový predaj. Fínska donášková služba Wolt sa im rozhodla podať pomocnú ruku a predstavila dve schémy pomoci, ktoré lokálnym gastroprevádzkam v jednotlivých mestách pomôžu zmierniť následky lockdownu.

Prvým opatrením je zrušenie provízie za osobný odber. V praxi to teda znamená to, že ak si zákazník pri spôsobe doručenia zvolí osobný odber, celá suma, ktorú za svoju objednávku zaplatí, putuje na účet reštaurácie. Doteraz tak išla suma na účet Woltu.

„Budeme rovnako zákazníkov vyzývať, aby podporili svoje reštaurácie a vyzdvihli si jedlo sami. V tomto prípade totiž reštauráciu ich objednávka nič nestojí, môžu na to využívať našu platformu, náš zákaznícky servis a iné pomocné služby,“ vysvetľuje pre Pravdu Jana Jarošová zo spoločnosti Wolt.

Wolt Čítajte viac Bolt, Wolt a Bistro počas pandémie raketovo rástli. Akú berú províziu a čo si ľudia najviac objednávajú?

Druhá pomoc bude v poskytnutí zliav. „Medzi zákazníkov svojej platformy Wolt ďalej rozdistribuuje špeciálne kódy v celkovej hodnote 33 tisíc eur, ktorými podporí objednávanie z reštaurácií v jednotlivých regiónoch a lokalitách,“ informuje donášková služba. Zľavové kódy v hodnote troch eur budú môcť zákazníci zadať pri objednávke z miestnych reštaurácií v ich okolí vo forme GASTRO + názov mesta, teda napríklad GASTROKOSICE, GASTRONITRA, GASTROTRNAVA a podobne.

Wolt je fínska spoločnosť založená v roku 2014, ktorá pôsobí už vo viac ako 23 krajinách, viac ako 250 mestách a má už viac ako 16 miliónov registrovaných používateľov. Prvú prevádzku v Bratislave spustil Wolt v polke septembra 2019, neskôr pridal Košice, Trnavu, Banskú Bystricu, Nitru, Žilinu, Prešov, Trenčín, Zvolen, Martin a Litovský Mikuláš. Dnes sprístupnil svoje služby aj v Poprade.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #donáška #gastro #Wolt