Autodopravcovia vyzývajú Doležala k odstúpeniu. Sú nespokojní s neriešením svojich problémov

Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) spolu so združením koncesovaných taxikárov a zástupcami združenia poľnohospodárov vyzývajú ministra dopravy a výstavby Andreja Doležala k okamžitému odstúpeniu.

01.12.2021 09:49
Andrej Doležal Foto:
Minister dopravy Andrej Doležal
debata (2)

Zdôvodňujú to nespokojnosťou s neriešením problémov a situáciou v cestnej doprave, chýbajúcou priamou podporou, ako aj podmienkami počas pandémie koronavírusu či prevádzkou mýtneho systému.

Ako informoval predseda UNAS Stanislav Skala, autodopravcovia budú protestovať pred ministerstvom dopravy. Protest, ktorý nazývajú aj štrajk, plánujú v januári budúceho roka namiesto toho, ktorý pripravovali na 6. decembra, no na ten vzhľadom na aktuálne podmienky nedostali povolenie od štátnych orgánov. „Ministerstvo dopravy nezvláda boj s koronakrízou a dopravcovia cítia jej tvrdý dopad vo vlastných firmách. Platí to pre nákladnú dopravu, odťahové služby, prepravu osôb a taxislužbu,“ uviedol Skala. Pokiaľ iné sektory hospodárstva dostávajú aspoň akú takú pomoc, podľa neho cestná doprava doposiaľ nedostala žiadnu a ani sa nepripravuje.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #UNAS #andrej doležal