Top 5 správ týždňa: Ako budú vyzerať povinné testy vo firmách a prečo nejesť hydinu z cudziny

Výber piatich najdôležitejších článkov tohto týždňa, ktoré priniesla redakcia ekonomiky denníka Pravda.

28.11.2021 18:30
Eduard Heger / Igor Matovič / Foto: ,
Premiér Eduard Heger (vľavo) a minister financií Igor Matovič (obaja OĽaNO)
debata (9)

Vláda schválila povinné testy vo firmách. Pokyny zverejnili 3 dni pred štartom​

Pracujúci, ktorí sa doteraz nedali zaočkovať, budú mať od pondelka opäť o niečo ťažší život. Ak chcú nastúpiť do práce, musia sa aspoň raz do týždňa otestovať. V opačnom prípade ich vedenie vo firme môže na mieste poslať domov. „Pôjde o prekážku v práci na strane zamestnanca bez náhrady mzdy,“ upozorňujú právnici advokátskej kancelárie Ružička and Partners.

Prečítajte si celý článok TU.

lekáreň, lieky Čítajte viac Anketa: Ako sú lekárne pripravené na testovanie zamestnancov a kde sú antigény najlacnejšie?

Tretina spojov stále nechodí, ultimátum od Drobu je na konci. Arriva naháňa vodičov na Ukrajine a v Uzbekistane

Spoločnosť Arriva dostala od predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraja Drobu termín, dokedy má prísť k citeľnému zlepšeniu dopravy v Bratislave. V piatok mal nemecký prepravca posledný deň na to, aby situáciu s výpadkom spojov napravil.

Prečítajte si celý článok TU.

SR BSK doprava zmena regionálny dopravca Arriva BAX Čítajte viac Arriva získala nových šoférov, v utorok pošle na cesty viac autobusov. Pozrite sa, kde budú premávať

Matovič predstavil 4. časť revolúcie: Živnostníkov čakajú vyššie dane

Igor Matovič (OĽaNO) hovorí, že celý štát visí „na pleciach zamestnancov“, pretože práve oni odvádzajú oveľa viac daní a odvodov ako živnostníci. „Bol by som veľmi rád, ak by živnostníci platili oveľa viac,“ vyhlásil na pondelkovej tlačovke minister financií.

Prečítajte si celý článok TU.

zcrsr, marek harbulak, zvaz cestovneho ruchu Čítajte viac Tringelty po novom: za servis doplatíte všade, automaticky a 2-násobne viac, ako doteraz

Dovozy mäsa drvia Slovensko. Aj salmonelou

Živočíšna výroba na Slovensku sa pomaly ale isto rozpadá. Krajina dováža čoraz viac mäsa, aj hydinového, v ktorom bola sebestačná. Nie vždy prichádza na pulty či do jedální stopercentne kvalitné a najmä zdravotne neškodné mäso.

Prečítajte si celý článok TU.

obchod, potraviny, nákup, jedlo Čítajte viac Privátne značky: kto je dobrodinec a kto služobník?

Ako živnostník ušetrí v novom systéme? Mihál opäť prepočítal Matovičovu revolúciu

Aké je súčasné daňovo-odvodové zaťaženie SZČO – napríklad živnostníka, ktorý si uplatňuje skutočné výdavky povedzme pri remeselných živnostiach, kde má pomerne vysoké vstupné náklady na strojové vybavenie, nástroje, materiál, energie a podobne? Exminister práce Jozef Mihál prepočítal daňovo-odvodové zaťaženie SZČO podľa súčasnej legislatívy a porovnal ju s návrhom, ktorý v pondelok prezentoval minister financií Igor Matovič (OĽaNO).

Prečítajte si celý článok TU.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #ekonomika #top 5 #najdôležitejšie správy