Slováci sa umiestnili v stredoeurópskom rebríčku Deloitte Technology Fast 50

V tohtoročnom stredoeurópskom rebríčku spoločnosti Deloitte, ktorý zobrazuje 50 najrýchlejšie rastúcich technologických firiem, bolo ocenených aj viacero slovenských spoločností. Do rebríčka 50 najlepších sa dostalo päť z nich. Najúspešnejšou slovenskou firmou v rebríčku Deloitte Technology Fast 50 CEE 2021 bola spoločnosť Kontentino.

26.11.2021 10:13
stiahnut  1 Foto:
Deloitte Technology Fast 50
debata (1)

Do tohto ročníka sa prihlásilo takmer 450 spoločností zo strednej Európy, z toho 28 slovenských. Ide o rekordný počet celkových prihlásených. Konečným víťazom súťaže sa stala česká firma FTMO, ktorá vyvinula vzdelávaciu platformu pre obchodníkov na finančných trhoch.

Slovenská firma Kontentino sa umiestnila na 13. mieste rebríčka. Firma ponúka softvér zlepšujúci tímovú prácu pri tvorbe obsahu a reklám na sociálnych sieťach a už druhý rok po sebe je najrýchlejšie rastúcou slovenskou firmou.

Finančná správa / FS / Kriminalisti / Čítajte viac Zostávajú už len posledné dni na nahlásenie bankových účtov finančnej správe

V rebríčku sa umiestnili aj ďalšie štyri slovenské spoločnosti. Softvérová firma SudoLabs, ktorá ponúka digitálne produkty pre startupy a firmy, sa umiestnila na 23. mieste. Na 25. priečke skončila softvérová spoločnosť ADUS Technologies, ktorá sa zameriava najmä na automatizáciu firemných procesov a integráciu existujúcich systémov. Na 26. mieste boli Gentlemen's, ktorí pomáhajú vývojárom s tvorbou stratégie marketingových aktivít mobilných hier. Ďalšia slovenská firma – Expandeco – sa umiestnila na 38. priečke rebríčka. Táto spoločnosť poskytuje služby lokálnej zákazníckej podpory pre expandujúce firmy.

Ocenených bolo aj viacero ďalších slovenských firiem, avšak nie v hlavnej kategórii. V skupine Growth Stars sa umiestnili slovenské firmy Techband.io (7. miesto), Simplicity (15. miesto) a Wilio (19. miesto). Zastúpenie malo Slovensko aj v kategórii Impact Stars, kde boli ocenené tri slovenské firmy – Sensoneo, Nexineo a Ambitas.

Rebríček Deloitte Technology Fast 50 CE predstavuje zoznam 50 najrýchlejšie rastúcich technologických spoločností na základe percentuálneho rastu tržieb. Oceňujú sa firmy, ktoré sa venujú informačným, finančným či environmentálnym technológiám, komunikačnému, mediálnemu alebo zábavnému priemyslu, prípadne oblasti zdravotníctva. Tento rok sa v rebríčku umiestnili firmy z deviatich krajín. Okrem Slovenska to boli firmy z Albánska, Bulharska, Česka, Estónska, Chorvátska, Litvy, Poľska a Slovinska. Najviac cien získala Česká republika, po nej Poľsko a na treťom mieste bolo Slovensko.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #súťaž #Deloitte #Kontentino