Eshopy chystajú zľavy na Black Friday. Ktorý obchod ponúka aké zľavy?

Posledný novembrový piatok prepukne ošiaľ v podobe veľkých zliav. Takýto deň sa nazýva Black Friday. Obchody v rôznych podobách ponúkajú svojim zákazníkom zvýhodnené produkty. Tieto akcie neplatia však len jeden deň.

24.11.2021 17:02
nay Foto:
Ilustračné foto.
debata (7)

Množstvo prevádzok ponúka svoje zľavy aj niekoľko dní či týždňov v predstihu. Jednou z nich je aj Alza.cz. Zľavy spustila už 10. novembra a trvať budú do 28. novembra. „Tohtoročná sezóna ani tak nebude o výške zliav, ale skôr o dostupnosti jednotlivých produktov,“ vysvetľuje Daniela Chovancová, PR manažérka a tlačová hovorkyňa Alza.sk. Nedostatok čipov, problémy s dopravou z Číny a celkovo narušený dodávateľský reťazec spôsobuje nedostatok určitých produktov. „Preto nie je dobré si nechávať nákupy na poslednú chvíľu,“ dodala Chovancová.

Každoročne sa do akcie Black Friday zapájajú aj značky Hej.sk a Datart. Zákazníci zľavy môžu využívať už teraz, pretože je akcia v plnom prúde. „Výška zliav je individuálna v závislosti od konkrétneho produktu. Pre zákazníkov máme zľavy na vybrané produkty naprieč celým sortimentom, ale tiež výber topproduktov, ktoré sú veľmi obľúbené a platí na ne výrazná zľava, ktorá je časovo obmedzená,“ povedala pre Pravdu Sabina Boudová, marketingová manažérka Datartu a hej.sk. Black Friday zobrala po svojom aj IKEA Bratislava, ktorá ho premenovala na kampaň Green Friday. „Povzbudzujeme zákazníkov, aby ušetrili viac ako peniaze tým, že využijú službu Druhý život nábytku,“ hovorí Anna Šimončičová, líderka udržateľnosti IKEA Bratislava. Prijímajú všetok nábytok od nich, okrem kuchýň, rozkladacích pohoviek a matracov, aby mohli svojim zákazníkom garantovať bezpečnosť a zdravotnú bezchybnosť.

Do akcie Black Friday sa zapojili aj módne e-shopy H & M, Zalando, Factcool a Dedoles. „Tento rok sme si pre našich zákazníkov pripravili zľavu 20 percent na celý náš sortiment. Zákazníci, ktorí využívajú našu aplikáciu H & M, budú mať špeciálny prístup k zľavám už o deň skôr, a to od 25. novembra,“ povedal pre Pravdu Adam Hazucha, hovorca H & M. Akcia H & M je plánovaná od 26. do 27. novembra. „Každý trh má svoje vlastné Cyber Week/Black Friday špecifiká a lokálne marketingové aktivity. Na Slovensku ponúka Zalando svojim zákazníkom zľavy až do výšky 70 percent na sezónne módne ponuky,“ znie v stanovisku Zalanda pre denník Pravda.

K akcii Black Friday sa tento rok pridal aj mobilný operátor Telekom, ktorý zaradil do zľavy relatívne nové modely telefónov. „Na trojicu telefónov je pripravená zľava 18 až 33 percent oproti bežným cenám k paušálom,“ informoval o tom Michal Korec, hovorca Telekomu.

„U nás máme každý deň iné zľavy a akcie. Na Black Friday si budú môcť zákazníci uplatniť 20 percentnú zľavu s kódom, ktorý bude platiť aj na novinky a už zľavnené produkty, a zľavy tak budú dosahovať až 79 percent,“ hovorí Mária Padová, hovorkyňa pre Factcool.sk. Zľavy do výšky 75 percent ponúkne tento rok aj Dedoles, informovala o tom Jana Galera Matúšová, PR manažér Dedoles.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #zľavy #Black Friday