Pokračovanie článku: Legendárna čokoládovňa v Bratislave má 125 rokov. Oslavuje s netradičným darčekom

Nová murálna maľba

Bratislavská továreň spoločnosti Mondelez International si aktuálne výročie pripomína veľkou murálnou maľbou, ktorá zdobí fasádu jednej z budov v ulici Račianská. „Hlavným zámerom návrhu maľby fasády Figara bol vizuál odkazujúci na dlhú históriu továrne. Motív pre nás navrhla umelecká skupina Artattack. Rozmery tejto murálnej maľby sú 12 × 8 metrov, čo reflektuje veľkosť a význam nášho jubilea,“ uzatvoril riaditeľ továrne Miroslav Lörincz.

Oslavy 125. výročia čokoládovne Mondelez

História bratislavskej továrne siaha do cisárskeho Rakúsko-Uhorska.

Fotogaléria
Čokoládovňa Mondelēz v Bratislave oslavuje 125...
Čokoládovňa Mondelēz v Bratislave oslavuje 125...
Čokoládovňa Mondelēz v Bratislave oslavuje 125...

Mondelēz International na Slovensku a v Česku

Spoločnosti Mondelez Slovakia s.r.o. a Mondelez Czech Republic s.r.o. sú súčasťou spoločnosti Mondelēz International. Medzi výrobky, ktoré spoločnosť predáva na slovenskom a českom trhu, patria sušienky a oplátky Opavia, BeBe Dobré ráno, Brumík a oblátky Fidorka, čokoláda Figaro, oblátky Kolonáda, Miňonky a Tatranky alebo krekery TUC. Spoločnosť pôsobí na Slovensku a v Českej republike od roku 1992.

V štyroch výrobných závodoch, dvoch obchodných jednotkách a centre zdieľaných služieb zamestnáva 3 100 ľudí. Obchodné zastúpenie firmy tu predáva 500 produktov pod 16 značkami.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #čokoláda #produkcia #domáce produkty