Štartuje Vianočná pošta. Keď deti napíšu Ježiškovi, dostanú darček

Na známu adresu "Ježiško 999 99", ktorá funguje už 23 rokov môžu deti z celého Slovenska i sveta napísať Ježiškovi. Slovenska pošta mu všetky odkazy doručí. Dôležité je uviesť na pohľadnici či liste spiatočnú adresu. Spolu s odpoveďou im Ježiško pošle aj milý rozprávkový darček.

18.11.2021 18:29
IMG 20211118 181549 Foto:
Odovzdávanie plakiet výherkyniam súťaže Vianočná poštová známka.
debata (1)

Obsahom detských listov sú prevažne zoznamy vytúžených darčekov, ktoré by chceli nájsť pod vianočným stromčekom. Najčastejšie sú to hračky, školské aj športové potreby, knihy, tablety, spoločenské hry, ale aj živé zvieratká. „Slovenská pošta prináša už 23-tí ročník unikátneho projektu Vianočnej pošty, kedy môžu deti písať svoje tajné túžby Ježiškovi,“ hovorí generálny riaditeľ Slovenskej pošty Martin Ľupták.

Ako napísať list Ježiškovi

Napísať list je veľmi jednoduché. Svoje priania, odkazy, obrázky a pozdravy môžu deti posielať na akejkoľvek pohľadnici, prípadne môžu napísať list a poslať ho v obálke na adresu „Ježiško 999 99“ najskôr do 17. decembra 2021. Pohľadnica sa dá poslať aj z mobilu či počítača cez Moja pohľadnica. Stačí si na www.mojapohladnica.sk zvoliť pohľadnicu šablóny Pošta Ježiškovi, napísať správu a zadať objednávku. Slovenska pošta pohľadnicu vytlačí a doručí. Dôležité je uviesť spiatočnú adresu, aby Ježiško vedel, komu má odpovedať.

Hlavným cieľom Vianočnej pošty je šíriť radosť, dobré posolstvá, no predovšetkým chcú podporiť tradície klasickej listovej korešpondencie. Na poštové smerovacie číslo 999 99 prišlo od vzniku projektu viac ako dva milióny pozdravov. Minulý rok putovalo na Ježiškovu adresu do Rajeckej Lesnej celkom 93 208 listov zo 42 štátov sveta. Najviac, vyše 91-tisíc listov dostal Ježiško zo Slovenska, z toho 164 bolo nevidiacich, informuje Slovenská pošta. Prvý list adresovaný Ježiškovi prišiel koncom júna od Emky zo Zvolena.

„V tomto roku sme Ježiškovi do Rajeckej Lesnej doručili takmer 1100 listov, z čoho 660 bolo zo Slovenska a zo zahraničných krajín dominovali Nemecko, Čína, Rusko, Taiwan, Hongkong i Francúzsko. Veľmi ma teší, že tento projekt, ktorý predznamenáva príchod najkrajších sviatkov v roku, si získava stále väčšiu obľúbenosť,“ povedal Ľupták.

Pošta Čítajte viac Prepúšťanie a rušenie pobočiek. Slovenskí poštári inovujú

Súčasťou otvorenia aktuálneho ročníka Vianočnej pošty bolo aj predstavenie špeciálnej vianočnej poštovej známky, so špeciálnym symbolom v cene 65 centov. Námetom tohtoročnej príležitostnej poštovej známky sú dve zimné oblečené postavy pozorujú kométu, ktorá symbolizuje príchod Vianoc. Táto kresba je od Kristíny Gubienovej z Komárna. Autorkou motívu FDC je Radka Ptáková z Turian, tá nakreslila farebného snehuliaka s vianočnými ozdobami. A predlohu na vianočnú pečiatku FDC je anjelik, tiež symbol Vianoc a čistej detskej úprimnosti, jeho autorkou je Nelka Šoučíková z Banskej Štiavnice.

Tohtoročná príležitostná poštová známka z...
Tohtoročná príležitostná poštová známka z...
Zľava výkonná riaditeľka Poštovej banky Melinda...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenská pošta #Vianoce #Ježiško #vianočná pošta