Prímestská autobusová doprava v Bratislave je stále v obmedzenom rozsahu. Dôvodom sú chýbajúci vodiči

Prímestská autobusová doprava v bratislavskom regióne, ktorú od začiatku tohto týždňa zabezpečuje nový dopravca Arriva, funguje v zredukovanom rozsahu aj v stredu 17. novembra. A to napriek tomu, že podľa predbežných informácií spoje už mali premávať bez obmedzení. Dôvodom problémov s vypravovaním spojov podľa platných cestovných poriadkov zostávajú chýbajúci vodiči.

17.11.2021 12:32
MHD / Mestská hromadná doprava / Foto:
Ilustračná fotka
debata (16)

Prímestská autobusová doprava v bratislavskom regióne, ktorú od začiatku tohto týždňa zabezpečuje nový dopravca Arriva, funguje v zredukovanom rozsahu aj v stredu 17. novembra. A to napriek tomu, že podľa predbežných informácií spoje už mali premávať bez obmedzení. Dôvodom problémov s vypravovaním spojov podľa platných cestovných poriadkov zostávajú chýbajúci vodiči.

Spoločnosť Arriva na svojom portáli informovala, že vybrané linky v regionálnej autobusovej doprave sú aj v stredu prevádzkované v obmedzenom režime. „Spoje vyznačené žltou nebudú dočasne obslúžené. Prosíme našich cestujúcich o pochopenie vzniknutej situácie. Pracujeme na tom, aby sme výpadky čo najskôr nahradili,“ uviedol dopravca.

Z celkového počtu približne 940 spojov na všetkých linkách bolo podľa portálu imhd.sk zrušených 351, čo je zhruba 37 percent. „Napriek ubezpečeniu Arrivy, že v stredu 17. novembra budú obslúžené všetky spoje, na poslednú chvíľu (okolo polnoci) boli vyškrtané mnohé spoje. Na viacerých linkách je preto premávka skôr iba symbolická, najmä v regiónoch Pezinok, Senec a Šamorín,“ informoval uvedený portál. Ako dodal, zrušené boli často aj posledné večerné spoje, viaceré za sebou. Zrušené spoje na ďalšie dni nie sú známe, plánovač cesty od 18. novembra zatiaľ vyhľadáva spojenia v štandardnom režime. Aktualizácia cestovných poriadkov a plánovača bude podľa imhd.sk závisieť od dostupnosti aktuálnych údajov.

Juraj Droba Čítajte viac Arrive chýba 100 šoférov, Droba im hrozí sankciami. Dostali nôž na krk, vyhlásil župan po pondelkovom fiasku

V pondelok a utorok nedokázal dopravca vypraviť mnoho spojov na väčšine liniek. Bratislavský samosprávy kraj ako objednávateľ regionálnej autobusovej dopravy vo verejnom záujme v utorok informoval, že podľa očakávania v stredu mali byť spoje vypravené bez obmedzení. Cestujúci sa môžu oboznámiť, či ich spoje fungujú, alebo nie, v cestovných poriadkoch na portáli dopravcu.

Novému dopravcovi podľa informácií bratislavskej župy chýba približne sto vodičov. Regionálnu autobusovú dopravu by podľa Arrivy malo zabezpečovať takmer štyristo zamestnancov, z toho väčšinou vodiči. Dopravca podľa cestovných poriadkov zabezpečuje v bratislavskom regióne autobusovú dopravu na viac ako šesťdesiatich linkách v okolí Bratislavy, Malaciek, Pezinka, Senca a Šamorína. K dispozícii má vyše 220 autobusov, z toho 120 je úplne nových.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #doprava #Slovensko #autobus