Na západe sa mení autobusový prepravca. Až tretine spojov hrozí výpadok, nemá si kto sadnúť za volant

Arriva nahradí autobusového prepravcu Slovak Lines, ktorý prevádzkoval okrem medzimestských spojov aj niektoré školské autobusy, prihraničné spoje či spoje v MHD.

14.11.2021 17:33 , aktualizované: 20:38
Arriva Foto:
debata (61)

Cestujúci verejnou dopravou v bratislavskom kraji sa musia od pondelka pripraviť na poriadnu dávku trpezlivosti. Po 72 rokoch sa mení autobusový prepravca. Bratislavské cesty bude po novom brázdiť spoločnosť Arriva, ktorá nie je na Slovensku nováčikom. Pôsobí totiž už v štyroch slovenských župách.

Arriva nahradí autobusového prepravcu Slovak Lines, ktorý prevádzkoval okrem medzimestských spojov aj niektoré školské autobusy, prihraničné spoje či spoje v MHD.

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Od pondelka tak napríklad Slováci žijúci v prihraničnom mestečku Hainburg ostanú po 13 rokoch bez priameho spoja s hlavným mestom. „Situácia je vážna, až kalamitná,“ bijú na poplach Slováci z Hainburgu.

Slovak Lines / Autobusár / Čítajte viac V Bratislavskom kraji vypadáva niekoľko autobusových spojov. Slovak Lines hlási, že nemá kto šoférovať

Okrem toho budú v kraji vzhľadom na aktuálnu situáciu vybrané linky prevádzkované v obmedzenom režime. V pondelok môže podľa župana Juraja Drobu vypadnúť až tretina prímestských autobusových spojov. Najhoršia situácia sa pritom očakáva v okrese Senec a Pezinok.

Juraj Droba Čítajte viac V pondelok bude masívny výpadok autobusov, avizuje župan Droba

Na čo sa majú cestujúci od pondelka pripraviť, bude cestovné drahšie a prečo sa rušia niektoré školské spoje a linka do Hainburgu? Denník Pravda pripravil na túto tému sériu otázok a odpovedí.

© Autorské práva vyhradené

61 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #BSK #Arriva #Slovak Lines