Veľká daňová revolúcia? Matovič ohlásil tri tlačovky, predstaví zmeny pre rodiny a firmy

Reforma bude mať podľa ministra financií tri časti, a to podporu rodiny, zdaňovanie práce a zdaňovanie podnikania.

12.11.2021 14:33
Igor Matovič Foto:
Minister financií Igor Matovič (OĽaNO)
debata (176)

Minister financií Igor Matovič v najbližších dňoch predstaví reformu daní a odvodov. „V nedeľu začíname, bude musieť byť predstavená na trikrát, v nedeľu, v pondelok a utorok, lebo je to tak obsiahly materiál," povedal v diskusnej relácii rádia Expres Braňo Závodský naživo. Prvá časť reformy bude podľa neho o rodine, druhá o zdaňovaní práce a tretia o zdaňovaní podnikania. „Je to presne v tom duchu, ako som v máji sľuboval,“ povedal. Pôjde podľa neho o sumu 200 eur na dieťa, jednu daň a jeden odvod a tzv. férové dane.

Minister financií Igor Matovič ešte začiatkom mája predstavil základné tézy plánovanej daňovo-odvodovej reformy. Avizoval, že chce zaviesť finančnú podporu pre rodiny v sume 200 eur na dieťa mesačne až do jeho dospelosti. Slovensko totiž podľa neho potrebuje poctivú a prorodinnú reformu, ktorá zjednoduší daňový systém a dane budú spravodlivé a férové. Zámerom Matoviča je tiež zjednodušiť daňovo-odvodový systém tak, aby v prípade zamestnaneckého pomeru bola z ceny práce odpočítateľná len jedna daň a jeden odvod. Cieľom reformy majú byť podľa Matoviča aj férové dane, čo v praxi znamená, že všetci ľudia budú za rovnakú formu práce pre toho istého zamestnávateľa platiť tie isté dane a odvody.

Matovič detaily plánuje predstaviť v nedeľu o 14-tej na tlačovej konferencii. Druhú a tretiu tlačovku bude mať v pondelok a utorok o takom istom čase.

176 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Igor Matovič #reforma daní a odvodov