Maloobchodníci vyzývajú na zjednotenie epidemických opatrení

Úrad verejného zdravotníctva by mal podľa Iniciatívy slovenských maloobchodníkov zjednotiť platné podmienky vo vyhláškach a Covid automate.

29.10.2021 16:48
Polícia / Kontroly / Foto:
Pracovníčky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Senici v spolupráci s príslušníkmi Policajného zboru kontrolujú dodržiavanie protipandemických opatrení
debata (3)

Iniciatíva slovenských maloobchodníkov (ISKM) vyzýva Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, aby zjednotil platné podmienky vo vyhláškach aj Covid automate. Zároveň maloobchodníci žiadajú, aby úrad inštruoval jednotlivé regionálne úrady, ako majú kontroly vykonávať a aké informácie majú podnikateľom poskytovať. ISKM o tom informuje v tlačovej správe.

reštaurácie, gastro, terasa, Čítajte viac Gastroprevádzky volajú o pomoc. Žiadajú nižšie dane, inak sektor skolabuje

Podľa ISKM polícia aj regionálni hygienici vyrazili najmä v horších okresoch na kontroly. „Maloobchod sa kontrolám nebráni. Problémom sa však stáva nejednoznačný výklad jednotlivých opatrení. Vo vyhláškach sú zmeny, na ktoré nijako nereflektuje Covid automat, podľa ktorého sa ale pri kontrolách často postupuje. Príkladom môžu byť zrušené seniorské hodiny, ktoré už nie sú v platnosti od 11. októbra a nenachádzajú sa vo vyhláške ÚVZ SR. Napriek tomu ich v Covid automate stále je možné nájsť a tým argumentujú aj kontroly v čiernych okresoch," upozorňuje predseda ISKM Daniel Krakovský.

Iniciatíva slovenských maloobchodníkov združuje viac ako 100 nepotravinových maloobchodných spoločností, od najmenších prevádzok zamestnávajúcich niekoľko zamestnancov až po veľké siete s tisíckami zamestnancov.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #maloobchod #Covid automat #maloobchodníci