Zatvoril vám semafor prevádzku? Dotácie na nájomné sú opäť v hre

Podľa ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) je cieľom umožniť v čiernych okresoch otvoriť prevádzky, v ktorých pracujú zaočkovaní zamestnanci pre očkovaných zákazníkov.

28.10.2021 11:27
Richard Sulík Foto: ,
Minister hospodárstva Richard Sulík
debata

Zatvorené prevádzky v čiernych okresoch budú môcť pravdepodobne opätovne získať dotácie na nájomné. Na dnešnej tlačovej besede to uviedol minister hospodárstva Richard Sulík. Pomoc pritom rezort hospodárstva vyplácal už v dvoch vlnách. Konečný termín na podanie žiadosti v rámci druhej vlny bol 30. jún tohto roka.

„Budeme pokračovať v nájmoch pre tie prevádzky, ktoré sú v čiernych okresoch po dobu, čo musia byť zatvorené," skonštatoval minister. Zároveň dodal, že celý proces ešte iba začínajú. „Musíme s tým isť na vládu, musíme požiadať o peniaze. Ale tento proces bude,” povedal Sulík. Zároveň dodal, že cieľom strany Sloboda a Solidarita je umožniť v čiernych okresoch otvoriť prevádzky, v ktorých pracujú zaočkovaní zamestnanci pre očkovaných zákazníkov.

účtovníctvo dane, daňová evidencia, financie, živnosť, práca, Čítajte viac Štát sprísňuje dohľad nad daňovníkmi. Pribudnú im nové povinnosti

Nárok na dotáciu na nájomné mali počas druhej vlny pandémie nielen podnikatelia, ktorí mali z dôvodu štátom prijatých opatrení zatvorené, ale aj tí, ktorí mali obmedzené prevádzky. Podobne ako pri prvej vlne, aj tentoraz boli oprávnenými žiadateľmi nájomcovia, ktorí o peniaze žiadali prostredníctvom prenajímateľa.

debata chyba
Viac na túto tému: #semafor #prevádzky #dotácie na nájomné #čierne okresy