Sulík dnes odvolaný nebol. O jeho osude sa rozhodne až v stredu

Predseda parlamentu Boris Kollár o 19:00 ukončil piaty rokovací deň riadnej 48. schôdze parlamentu potom, ako v písomnej rozprave vystúpilo sedem poslancov.

26.10.2021 19:20
Richard Sulík Foto:
Richard Sulík
debata (9)

O vyslovení dôvery ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi budú poslanci Národnej rady SR hlasovať zrejme až v stredu 27. októbra. Predseda parlamentu Boris Kollár o 19:00 ukončil piaty rokovací deň riadnej 48. schôdze parlamentu potom, ako v písomnej rozprave vystúpilo sedem poslancov. Ústne sa do rozpravy ešte prihlásilo päť členov zákonodarného orgánu. Schôdza o odvolávaní ministra hospodárstva bude pokračovať v stredu po 9:00.

Opoziční poslanci, najmä zo strany Smer-SD, chcú odvolať ministra hospodárstva Richarda Sulíka nielen pre zdražovanie energií. Zdôraznili, že minister tiež nezvládol prípravu a otvorenie slovenského pavilónu na svetovej výstave EXPO, čím podľa nich spôsobil medzinárodnú blamáž. Opozičným poslancom sa nepáčia aj údajné urážky ľudí na Slovensku vyhláseniami ministra Sulíka, že treba zrušiť úrady práce. Poslancom sa nepozdáva ani fakt, že nominant strany SaS na čele Slovenskej pošty údajne korumpuje „najznámejšieho kajúcnika“.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #Richard Sulík #SASKA