Sulík podáva trestné oznámenie na Fica kvôli rečiam o kokaíne. Žijem poctivý a čestný život, vyhlásil v pléne

Minister hospodárstva podáva na Roberta Fica trestné oznámenie. Týka sa jeho vyjadrenia o tom, že kokaín a SaS je jedna rovnica. Podľa Richarda Sulíka ponúkajú cenníkové ceny bývalým zákazníkom Slovakia Energy už všetci dodávatelia poslednej inštancie.

26.10.2021 10:51
247498177 582429169628446 5511044722217996092 n Foto:
Odvolávanie ministra hospodárstva Richarda Sulíka
debata (39)

Minister hospodárstva Richard Sulík odmietol obvinenia Roberta Fica smerujúce na jeho maturitné vysvedčenie a ranč v Austrálii. „Ja žijem poctivý, čestný život,” odkázal v parlamente šéfovi opozičnej strany s tým, že si vie zdokladovať celý svoj život. To si podľa neho bývalý premiér nevie predstaviť. Zároveň Richard Sulík podáva na Roberta Fica trestné oznámenie. Týka sa jeho vyjadrenia o tom, že kokaín a SaS je jedna rovnica.

Minister hospodárstva uviedol, že jeho maturitné vysvedčenie je v poriadku a školy vyštudoval poctivo. Dokument plánuje Ficovi priniesť aj s úradným prekladom. „Tu ste šliapli vedľa. Možno vás mal pán Bödör, ktorý ma nechal lustrovať, lepšie informovať. Čo si myslíte, že ja som Danko?,” pýtal sa Sulík v pléne.

Richard Sulík Čítajte viac Odvolávali Sulíka: Vláda mu vyslovila dôveru. Fico chce od neho detaily kúpy ranča v Austrálii

Zároveň potvrdil, že spolu s ďalšími dvomi fyzickými osobami vlastní obchodnú spoločnosť, ktorá v roku 2019 kúpila v Austrálii nehnuteľnosť. Na kúpu založil svoje dva bratislavské byty, zobral si úver a ten spláca. „Ja som tie peniaze neukradol,” vyhlásil. Nehnuteľnosť plánuje využívať v zimných mesiacoch počas dôchodku.

Minister Sulík podáva trestné oznámenie na spoločnosť Slovakia Energy

Minister hospodárstva Richard Sulík podáva trestné oznámenie na skrachovaného dodávateľa energií Slovakia Energy. „Toto, čo urobili, bolo svinstvo. Bolo to nekorektné, nemorálne a protizákonné,“ zdôvodnil v parlamente počas svojho odvolávania minister Sulík.

Minister hospodárstva tiež prezradil, že okrem štátneho Slovenského plynárenského priemyslu začali ponúkať cenníkové ceny aj ďalší dodávatelia poslednej inštancie, ktorí po Slovakia Energy museli prebrať ich zákazníkov. Ide o ZSE Energia, Stredoslovenská energetika a Východoslovenská energetika. „Najprv trucovali, ale potom pristúpili k tomu, že bývalým zákazníkom zo Slovakia Energy ponúkajú tiež energiu za ceny, ktoré majú v cenníku. Toto je výsledok opakované náročného vyjednávania,“ povedal Sulík.

Koncom septembra skrachoval na Slovensku jeden z najväčších alternatívnych dodávateľov energií spoločnosť Slovakia Energy. Tá pri dodávkach elektriny ovládala šesťpercentný podiel trhu v kategórii domácnosti a štvorpercentný trhový podiel pri malých podnikoch. Pri dodávkach plynu ovládala spoločnosť celkovo dvojpercentný trhový podiel. Na Slovensku získala počas trinástich rokov takmer 308-tisíc zákazníkov.

39 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Richard Sulík