Nákupné centrum a autobusová stanica Nivy: Pozrite si, ako to vyzerá tesne pred otvorením (+VIDEO)

Spolu s otvorením Nív sa od 30. septembra spúšťa aj dlho očakávaný prvý podzemný kruhový objazd na Slovensku. Bude hlavnou vstupnou bránou do podzemného parkoviska Nív.

28.09.2021 10:53
Nivy Foto:
Autobusová stanica Mlynské Nivy
debata (6)

Bratislava po dlhých rokoch získava reprezentatívnu autobusovú stanicu, ktorú developer HB Reavis obohatil o ďalšie dôležité moderné mestské funkcie. Sú nimi napríklad nákupné centrum, celoročnú mestskú tržnicu a verejne prístupnú zelenú strechu.

VIDEO: Interiér nového nákupného centra Nivy:

Video

Nová autobusová stanica v hlavnom meste prinesie na 1. podzemnom podlaží 36 nástupísk, 7 výstupísk a 86 stojísk pre autobusy, a to všetko s bezbariérovým prístupom. Aj napriek tomu, že samotné centrum bude fungovať v nočnom a dennom režime, na autobusovú stanicu sa cestujúci dostanú nepretržite 24 hodín 7 dní v týždni.

VIDEO: Nová autobusová stanica Nivy:

Vďaka LED stene, deviatim LCD TV panelom a niekoľkým samoobslužným dotykovým kioskom budú mať cestujúci dokonalý prehľad o príchodoch a odchodoch autobusov. Využiť môžu aj informačné pulty, úschovňu batožiny, miestnosti na prebaľovanie a dojčenie, ale aj zónu s lavičkami, ktorá ponúka až 80 miest na sedenie a bezplatnú Wi-Fi sieť.

VIDEO: Autobusová stanica v podzemí:

Video

Nové obchodné centrum

Na predajnej ploche až 70 000 metrov štvorcových nájdu návštevníci množstvo obchodných prevádzok a služieb, medzi ktorými nechýbajú overené značky, ale aj nové predajne, ktoré na Slovensku doteraz neboli. Svoje miesto tu našli aj vlajkové predajne overených značiek.

+6

Samozrejmosťou sú banky, pobočky operátorov a na Nivy sa vráti aj Pošta, ktorá sa predstaví s novými modernými riešeniami. Chýbať nebudú ani papiernictva, servis elektroniky či kaderníctvo.

Tržnica a zelená strecha

Na druhom podlaží prináša Nivy centrum do Bratislavy priestor pre gastrozónu. Koncept modernej tržnice plnej kvalitných lokálnych produktov od overených farmárov dopĺňajú v Tržnici Nivy klasické food courty, kaviarne, reštaurácie a obchody s čerstvými potravinami.

Samotná strecha Nív ponúka 134 vzrastlých stromov, desiatky rastlín na verejne prístupnej streche dopĺňa bežecký okruh dlhý 550 metrov, 2 workoutové cvičiská, grilovacia zóna či komunitná záhrada, ale aj množstvo lavičiek a oddychových kútov s USB nabíjačkami. Rodiny s deťmi si môžu užiť jedinečné ihrisko s motívom slnečnej sústavy.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #autobusová stanica #Nivy