Zlé ovocie aj zelenina. V júni neprešli potravinovými kontrolami dve prevádzky

Najviac plodín nevyhovujúcich obchodnej kvalite bolo zistených v prevádzkach Billa - tri plodiny a Labaš - dve plodiny.

01.08.2021 11:10
billa, pr clanok, reklama, nepouzivat
Ilustračná foto.
debata (3)

V júni vykonali potravinoví inšpektori zameraní na kontrolu zhody s obchodnými normami v rámci kontrol po pracovnej dobe a cez víkendy v SR spolu 12 kontrol obchodných reťazcov. Z uvedeného počtu boli dve kontroly so zisteniami porušenia požiadaviek na kvalitu.

Počas kontroly vykonali inšpektori 85 hodnotení na mieste v celkovom množstve 1 685 kilogramov, v piatich prípadoch plodiny nevyhoveli hodnoteniu na mieste, čo predstavuje spolu 38 kilogramov ovocia a zeleniny. Informovala o tom Štátna veterinárna a potravinová správa SR.

koronavírus, Británia, Boris Johnson Čítajte viac Potraviny nemá kto rozvážať, regály sú prázdne. Britániu trápi „pingdémia"

Z nevyhovujúcich plodín nezodpovedalo minimálnym požiadavkám noriem 20,8 percenta a 79,2 percenta požiadavkám na označovanie. Celkovo bolo hodnotených 27 druhov ovocia a zeleniny, z ktorých 17 podliehalo požiadavkám všeobecnej normy a 10 požiadavkám špecifických noriem. Medzi nevyhovujúcimi plodinami sa objavili jahody, marhule, jablká, reďkovka a mrkva.

Najviac predajní bolo celkovo skontrolovaných v COOP Jednota (4 kontroly) a obchodoch Labaš a Tesco Stores (2 kontroly). Celkovo bolo najviac plodín hodnotených na mieste v COOP Jednota (20 plodín) a obchodoch Labaš (16 plodín), Tesco Stores (15 plodín) a Sintra (10 plodín).

Najviac plodín nevyhovujúcich obchodnej kvalite bolo zistených v prevádzkach Billa (3 plodiny) a Labaš (2 plodiny).

3 debata chyba
Viac na túto tému: #kontrola #Štátna veterinárna a potravinová správa #potravinová bezpečnosť