Finišujú s prácami na Bratislavskom obchvate. Pozrite si, ako to tam vyzerá

Práce na nultom obchvate Bratislavy, najväčšom infraštruktúrnom projekte na Slovensku sa blížia ku koncu.

10.06.2021 15:34
dialnica Foto:
Práce na nultom obchvate Bratislavy sa blížia ku koncu.
debata (15)

Diaľnica D4 a rýchlostná cesta R7 budú mať celkovú dĺžku viac ako 59 kilometrov, vrátane 14 križovatiek a 122 mostných konštrukcií. Medzi nimi je aj nový Lužný most cez Dunaj, ktorý je súčasťou tzv. Dunajského súmostia merajúceho 3 km, ako aj viadukt na úrovni Slovnaftu. V prevádzke je už križovatka v Rači. V prípade úseku, na ktorom rastie križovatka Bratislava – Východ (D4/D1) dokázala D4R7 Construction stavbu dokončiť iba dva mesiace od odovzdania podjazdu pod D1.

Video

„Obyvateľom hlavného mesta a okolitých obcí sa čoskoro rozšíria možnosti dochádzania do Bratislavy a samozrejme aj na návrat do ich domovov. Časť dopravy smerujúcej do Rakúska bude môcť mesto celkom obísť,“ povedal Michael Heerdt, generálny riaditeľ spoločnosti D4R7 Construction.

Rýchlostná cesta R7 slúži verejnosti už takmer rok. Aj keď na dopravnom uzle Bratislava – Nivy (Prievoz) je potrebné niektoré práce ešte dokončiť, veľká časť tejto rýchlostnej cesty od križovatky Bratislava – Nivy (Slovnaftská) po križovatku Bratislava – Juh (Keletec R7/D4) je už dokončená a pripravená na otvorenie.

Koncesionár čaká iba na potvrdenie ministerstva dopravy, či môže najskôr otvoriť túto časť rýchlostnej cesty R7 a nečakať na dokončenie celého dopravného uzla Bratislava – Nivy (Prievoz). Otvorením rýchlostnej cesty R7 z križovatky Slovnaftská by sa vodiči z južných obcí mohli počas špičky úplne vyhnúť prechodu cez obce Rovinka alebo Dunajská Lužná.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #diaľnice #obchvat