Po Mičovskom končí i štátny tajomník agrorezortu Gajdoš

Druhý štátny tajomník Ministerstva pôdohospodárstva Andrej Gajdoš požiadal v utorok o uvoľnenie z funkcie. V agrorezorte pôsobil od 12. augusta minulého roka, kedy ho schválila vláda SR na návrh bývalého ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského (OĽaNO).

09.06.2021 08:25 , aktualizované: 11:16
Andrej Gajdoš Foto:
Druhý štátny tajomník Ministerstva pôdohospodárstva Andrej Gajdoš požiadal v utorok o uvoľnenie z funkcie.
debata (3)

Vláda schválila návrh na odvolanie štátneho tajomníka na dnešnom rokovaní.

Andrej Gajdoš pôsobil vo funkcii štátneho tajomníka na ministerstve pôdohospodárstva takmer 10 mesiacov. Jeho meno sa spomínalo i v súvislosti s náhradou za Mičovského po jeho demisii. Ministerstvo reprezentoval na domácej úrovni, ako aj zahraničnej úrovni. S bývalým ministrom sa pravidelne zúčastňoval na rokovaniach Rady ministrov EÚ pre poľnohospodárstvo a rybolov (AGRIFISH), kde agrorezort zastupoval pri nastavovaní kľúčových riešení budúcej Spoločnej poľnohospodárskej politiky. Gajdoš sa na rezorte venoval najmä pôdohospodárskym témam, Pôdohospodárskej platobnej agentúre, budúcej Spoločnej poľnohospodárskej politike, oblastiam súvisiacim s podporou slovenského pôdohospodárstva a koordinoval prípravu Koncepcie pôdohospodárstva do roku 2035.

Návrh na odvolanie štátneho tajomníka Andreja Gajdoša predloží už nový minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan. A to pravdepodobne už na dnešné rokovanie vlády.

Kto je Andrej Gajdoš?

Andrej Gajdoš vyštudoval Fakultu ekonomiky a manažmentu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Na Ministerstve pôdohospodárstva v minulosti pracoval ako referent. Stál pri budovaní Pôdohospodárskej platobnej agentúry, kde neskôr viedol oddelenie autorizácie priamych platieb a následne šéfoval odboru priamych platieb a environmentálnych podpôr. Tieto skúsenosti zúročil v súkromnom sektore v spoločnosti zaoberajúcej sa implementáciou a koordináciou pri zavádzaní podporných schém a priamych platieb do praxe pre poľnohospodárske podniky, riešením legislatívnych otázok, poradenstvom a spoluprácou pri riadení fariem. Pôsobil aj ako poradca/konzultant Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #demisia #Gajdoš #Mičovksý