SaS upozorňuje na premnoženú danieliu zver, iniciuje poslanecký výjazd

Premnožená danielia zver spôsobuje obrovské škody, upozorňuje SaS. Poslankyne koaličnej strany Jarmila Halgašová a Anna Zemanová preto iniciujú na pondelok 14. júna poslanecký výjazd do viníc v okolí Pezinka, kde škody zapríčinené zverou zaznamenávajú najmä vinohradníci.

08.06.2021 14:28
daniel škvrnitý Foto:
Ilustračné foto.
debata (5)

„Danielia, ale aj srnčia či jelenia zver už pri prvých výhonkoch viniča spôsobuje enormné škody našim vinohradníkom a poľnohospodárom. Budovanie elektrických oplotení je nákladné a, navyše, nie vždy účinné. Aj preto iniciujeme výjazd do lokality Pezinka, aby sme hľadali riešenie a pomohli vinohradníkom, ktorí s týmito problémami dennodenne bojujú,“ poznamenala Halgašová.

Zemanová verí, že spoločnú reč o tejto téme nájdu aj s novým ministrom pôdohospodárstva. „Oceňujem, že zhodu pri pomoci vinohradníkom máme naprieč celou koalíciou. Aj z toho dôvodu sa teším na spoluprácu s novým ministrom,“ doplnila.

Riešením môže byť podľa SaS regulácia zveri. „Pomoc musí ísť ruka v ruke s ministerstvom pôdohospodárstva a poľovníkmi, ktorí by bezpodmienečne mali začať znižovať stavy danielej zveri,“ zdôraznila Halgašová.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #zver #SASKA