Nový výkonný riaditeľ PPA chce pripraviť a zaviesť register nájomných vzťahov

Nový výkonný riaditeľ Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) Marián Bulla v pondelok 17. mája oficiálne nastúpil do funkcie. Vo funkcii sa chce aktívne venovať príprave a zavedeniu registra nájomných vzťahov. Ako informuje Erika Turček Pfundtnerová z oddelenia komunikácie PPA, nový riaditeľ prichádza s bohatými skúsenosťami a praxou z oblasti geodézie, katastra a pozemkových úprav. Výsledkom jeho práce sú aj dnes verejne dostupné údaje o nehnuteľnostiach na katasterportáli.

17.05.2021 16:38
debata

Bulla ako geodet často spolupracoval aj s farmármi a rokmi získal komplexný prehľad o tom, s čím zápasia a aké sú ich problémy v oblasti pozemkov: „Európsky úrad pre boj proti podvodom (OLAF) aj Najvyšší kontrolný úrad opakovane poukazovali na veľké nedostatky v dokladovaní právnych vzťahov k nehnuteľnostiam. Cítim to ako problém, s ktorým treba pohnúť. Vo svojej novej funkcii sa chcem aktívne venovať príprave a zavedeniu registra nájomných vzťahov, ktorý bude slúžiť, okrem iného, aj ako silný kontrolný nástroj,“ uviedol nový výkonný riaditeľ.

Výberové rozhovory na funkciu generálneho riaditeľa PPA uskutočnili 19. apríla, pričom najúspešnejším uchádzačom sa stal Marián Bulla. Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ján Mičovský však rozhodol, že generálnym riaditeľom agentúry naďalej ostáva Jaroslav Jánoš. Bullu sa minister rozhodol poveriť funkciou výkonného riaditeľa PPA. „Táto kombinácia dáva najlepšie predpoklady pre to, aby agentúra, ktorá prechádza extrémne ťažkým obdobím, naplnila požiadavky podmienečnej akreditácie a vykročila na cestu konsolidovaného peňažného ústavu spĺňajúceho najvyššie nároky farmárov i spoločnosti,“ uviedol minister.

debata chyba
Viac na túto tému: #kataster #PPA