Poľnohospodári majú na podanie žiadosti o priamu podporu už len pár dní

Podať žiadosť o priamu podporu môžu poľnohospodári do 17. mája. Pôdohospodárska platobná agentúra zverejnila inštruktážne video, ako sa v nej vyhnúť najčastejším chybám.

14.05.2021 09:47
poľnohospodárstvo, žatva, farma, farmár,... Foto: ,
Žiadosti o priamu podporu môžu poľnohospodári posielať už len pár dní.
debata

Na podanie žiadosti o priame podpory na rok 2021 zostáva už len niekoľko dní. Ako ďalej informoval Ladislav Ďurkovič, vedúci oddelenia komunikácie Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA), žiadatelia o priame podpory môžu podať jednotnú žiadosť na rok 2021 do 17. mája 2021. Za rok 2020 vyplatila PPA priame platby a neprojektové podpory vo výške 582 809 281,9­2 eura.

Poľnohospodári môžu takto žiadať o jednotnú platbu na plochu, redistributívnu platbu, platbu na poľnohospodárske postupy prospešné pre klímu a životné prostredie, platbu pre mladých poľnohospodárov, viazané priame platby, platby pre oblasti s prírodnými alebo inými osobitnými obmedzeniami, agroenvironmentálno-klimatické opatrenia, ekologické poľnohospodárstvo, a platby v rámci sústavy NATURA 2000.

Grafické prílohy ku všetkým žiadostiam je možné podávať len v elektronickej podobe. Aplikácia na geopriestorovú žiadosť o podporu GSAA pre zakresľovanie hraníc užívania je dostupná na webovom sídle https://gsaa.mpsr.sk. Termín na predkladanie jednotnej žiadosti uplynie 15. mája 2021. Keďže tento deň pripadne na deň pracovného pokoja, posledným dňom podávania žiadosti bude nasledujúci pracovný deň, ktorým je 17. 5. 2021.

PPA v tejto súvislosti podľa neho nakrútila krátke video, v ktorom riaditeľ sekcie priamych podpôr Peter Hirjak radí žiadateľom, ako postupovať.

debata chyba
Viac na túto tému: #pôdohospodárska platobná agentúra #PPA #priama podpora